2 - 3

VKW 2

Hoofdklasse A

18 november 2018 12:00

Na een weekend rust en de smadelijke bekeruitschakeling bij Achilles 1894 2 (zaterdag) in Assen moest nu de draad weer in de competitie opgepakt worden. Vandaag stond de verre uitwedstrijd tegen GAVC uit Grouw op het programma. Trainer /coach Johan Piening beschikt bijna weer over een geheel fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Ivo Juffermans, die op een schouderoperatie wacht, en de weer op de goede weg zijnde Roel van der Veen ontbraken in de selectie. Dit alles betekende dat er twee spelers doorgeschoven konden worden naar het derde. GAVC werd vooraf beschouwd als een gevaarlijke ploeg die veel te laag op de ranglijst is geklasseerd. Piening begon met de volgende elf aan de wedstrijd. Doel :Bjorn Blauw. Verdediging: Bart Bouwmeester, Wessel Oosterhof, Jens Nomden en aanvoerder Bart Strijk. Op het middenveld: Jelle de Jong, Lars Andresen, Jeroen v/d Loo en Sybren Kool. Voorin Mario Wielink en Roy Hutter. Op de bank namen plaats, Arwolt Stevens ,Jeroen Klaucke, Gert v/d Veen en Remco Poort. VKW 2 had vooraf nog een kleine kans om periodekampioen te worden,maar was daarbij afhankelijk van de uitslag Alcides 2 tegen GOMOS 2. Alcides moest verliezen en de mannen van Piening moesten dan met 2 goals verschil winnen. Na de wedstrijd bleek dat Alcides middels een 3-1 overwinning met 24 uit 8 de periodetitel had behaald. Vanaf Borker kant gefeliciteerd met dit resultaat. De heer Tuinstra uit Niebert had vandaag de leiding en hij floot om 12.00 uur voor

aanvang van de wedstrijd. In de beginfase was het GVAC die middels een paar gevaarlijk indraaiende corners voor onrust in de VKW defensie zorgde. Toch was het VKW dat na zes minuten de leiding nam. Een razend snelle counter bracht Mario Wielink in stelling die op zijn buurt met een steekbal Roy Hutter vrij voor doelman Martijn Oosterhof zette. Hutter omspeelde de ver uit zijn doel gekomen goalie en scoorde vanuit een moeilijke hoek de 0-1. Dit was een mooie opsteker voor de mannen uit Westerbork. In de18e minuut had het ook zomaar 0-2 kunnen zijn ware het niet dat de Grouwster doelman een fantastische redding in huis had op een kopbal van de sterk spelende voorstopper Jens Nomden . Aan de andere kant onderscheidde doelman Bjorn Blauw zich door een van richting veranderd schot uit de doelmond te tikken. GAVC bleef levensgevaarlijk bij dode spelmomenten en het was dan ook niet verwonderlijk dat hier na 25 minuten spelen de gelijkmaker uit viel. Een indraaiende hoekschop werd door de bij de eerste paal staande Jeroen v/d Loo gemist en de bal caramboleerde vervolgens achter doelman Blauw in het doel. Deze 1-1 was een tegenvaller,maar op basis van het vertoonde spel van GAVC volkomen verdiend. Na een half uur moest Jeroen v/d Loo er noodgedwongen af met een enkelblessure en werd vervangen door Arwolt Stevens die op de 10 positie ging spelen. Tot de rust kregen beide ploegen nog een kans om op voorsprong te komen. Eerst was het Lars Andresen die zijn inzet gestopt zag worden door doelman Oosterhof. In de 44e minuut mocht aanvoerder Tom v/d Meer

aan GAVC kant een vrije trap nemen. Vanaf 30 meter schoot hij de bal via de bovenkant van de lat over en kon VKW opgelucht de warme kleedkamers opzoeken. In de rust werd er afgesproken dat er hoger op het veld druk gezet moest worden en dat er minder hoekschoppen weggeven diende te worden. Na rust het zelfde spelbeeld,een iets makkelijker voetballend VKW en een gevaarlijk uitbrekende GAVC waarbij de snelle voorwaartsen de verdediging van VKW handen vol werk bezorgden. Toch was het wederom Hutter die bijna voor zijn tweede goal tekende toen hij met een achterwaartse kopbal de doelman probeerde te verrassen. De 1-2 kwam er wel na bijna een uur spelen. Linkermiddenvelder Sybren Kool kapte de bal naar binnen en vond op 25 meter voor het Grouwster doel de geheel vrijstaande Jelle de Jong. De rechtermiddenvelder bedacht zich niet en met een strakke schuiver in de verre hoek liet hij doelman Oosterhof kansloos. Nog geen vijf minuten later had Wielink de 1-3 op zijn schoen maar zijn schot uit de rebound verdween over het doel. In de 75e minuut moest Piening wederom noodgedwongen wisselen toen Bart Bouwmeester op het slechte kunstgrasveld geblesseerd raakte aan zijn wreef. Jeroen Klaucke werd zijn vervanger. Twee minuten later stond het zomaar 2-2 en wederom was het een hoekschop die VKW de das omdeed. Nu was het de robuuste Jens Nomden die pardoes de bal bij de tweede paal in het eigen doel kopte. Gezien het speelbeeld was dit een terechte tussenstand. Piening besloot hierop te wisselen en bracht

Remco Poort en Gert v/d Veen binnen de lijnen voor Lars Andresen en Remco Poort. Er werd nu van systeem gewisseld en werd er overgegaan op 4:3:3 en een inschuivende centrale verdediger wat voor de nodige druk moest zorgen om toch nog de drie punten mee te kunnen nemen naar Westerbork. In de 90e minuut was het de ingevallen linksback van GAVC, Ramon van Hoek, die de helpende hand toestak door een terugspeelbal in de voeten van Arwolt Stevens te spelen. Stevens nam dankbaar dit vervroegde sinterklaas cadeau uit en plaatste de bal keurig in de verre hoek voorbij de kansloze Oosterhof. Het bleef bij 2-3 ondanks enig aandringen van GAVC. Na 96 minuten floot de heer Tuinsta af en kon men aan Westerbork kant opgelucht ademhalen. Iedereen was het er na afloop over eens dat een dapper voetballend GAVC een punt had verdiend. Door deze overwinning en de nederlaag van GOMOS heeft de ploeg van Piening de 2e plaats steviger in handen met een voorsprong van zes punten op het zelfde GOMOS en drie punten achter de ongenaakbare koploper Alcides. Zondag komt het op de elfde plaats staande LAC Frisia uit Leeuwarden op bezoek op het sportpark de Perkenslag te Westerbork. Aanvang 10.00 uur