Kantine commissie

Kantine commissie

De kantineplanning tot week 52 2020 kun je HIER vinden.

Gelukkig heeft VKW vele vrijwilligers. Ondanks alle vrijwilligers komt de vereniging handen tekort om alle functies ingevuld te krijgen. Daarom heeft het bestuur het besluit genomen om spelende leden en de ouders/verzorgers van jeugdleden onder de 18 te verplichten een kantinedienst te draaien.

De aanvangstijden voor de kantinedienst zijn

Diensten

Tijden

Aantal personen

Werkzaamheden

Dinsdag

18.30  - 22.30 uur Tranings- & vergaderavond

 

1

Je werkzaamheden bestaan vooral uit het verstrekken van koffie/thee en enkele andere consumpties. Er wordt op dinsdag geen bier getapt, enkel flesjes.

Donderdag

18.30  - 23.00 uur

2

(Een jeugdlid (lees ouder) en een trainende speler)

Samen opstarten. De trainende speler geeft uitleg over het pinapparaat en geeft aan waar het handboek ligt.  Je werkzaamheden bestaan vooral uit het verstrekken van koffie/thee en andere consumpties. Er wordt op donderdag geen bier getapt, enkel flesjes.

Na de training en uiterlijk om 22.00 uur wordt het "jeugdlid" afgelost door de speler. 

Zaterdagochtend

08.00 -  13.00 uur

2 a 3 pers., waarvan één met ervaring

Op zaterdagochtend wordt er geen alcohol verstrekt. Je werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van ranja in de kleedkamers voor alle wedstrijd teams en in de kantine uit het verstrekken van koffie/ thee en andere consumpties. Daarnaast verkopen wij in het weekend broodjes en snacks. 

Zaterdagmiddag

13:00 uur - 18.00 uur

2 , waarvan één met ervaring

Op zaterdagmiddag staan er "vaste"gezichten in de kantine, met soms een jeuglid (lees: ouder) ter ondersteuning. Er is dus altijd iemand met ervaring aanwezig, de instructies vanuit het handboek worden gevolgd. Op zaterdagmiddag komt het bier van de tap.

Zondagochtend

08.00 uur - 13.00 uur

2 personen, waarvan één met ervaring.

“Vaste" gezichten in de kantine, met soms een jeuglid (lees: ouder) ter ondersteuning. De instructies vanuit het handboek worden gevolgd. Op zaterdagmiddag komt het bier van de tap.

Zondagmiddag

13.00 uur - 18.00 uur

3 a 4 pers, waarvan 2 met ervaring.

Vaste teams. De teams staan in de planning genoemd onder 1 naam, dit is de aanvoerder van het team. De aanvoerder zorgt ervoor dat het team compleet is met minimaal 3 en bij voorkeur 4 personen. Het handboek en de werkwijze zijn bekend bij tenminste 2 personen van dit team. Op zondagmid-dag komt het bier van de tap.

 

Belangrijk:

  • Via een app of telefoontje wordt je herinnerd aan je ingeplande dienst.
  • Voor aanvang van je kantinedienst dien je de sleutel op te halen op Westeinde 19 in Westerbork. De vrijwilliger met een sterretje achter zijn of haar naam is verantwoordelijk voor de kantinesleutel. Je draagt de sleutel over aan de volgende groep of sluit af op de afgesproken tijd. De kantinesleutel wordt niet overgedragen aan een ander.
    Kortom: jij bent verantwoordelijk voor het afsluiten van de kantine. Na het afsluiten doe je de kantinesleutel in de brievenbus op Westeinde 19 in Westerbork.
  • Als iemand geen kantinedienst kan draaien op een bepaalde datum, dan zal deze persoon zelf voor een vervanger moeten zorgen. In de kantine is een ledenlijst aanwezig. Voorafgaand aan de dienst doorgeven met wie je geruild hebt via een app naar 06-42890114.
  • Wij verwachten dat een ieder zijn/haar verantwoordelijk neemt en een ander niet ‘in zijn hemd’ laat staan. Wanneer dit wel gebeurd, volgen er restricties in de vorm van een boete van 30 euro en je wordt meteen op nieuw ingepland.
  • In het kantinehandboek staan alle handelingen die moeten gebeuren tijdens een kantinedienst. Op- en/of aanmerkingen op het handboek zijn van harte welkom, laat dit dan weten via kantine@vkwvoetbal.n
  • Drinken is geen sport, wij schenken verantwoord. In deze flyer staat alles over het verantwoord schenken van alcolhol in de sportkantine.

 

Hygiënisch werken

Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is noodzakelijk én ook de sportkantine moet voldoen aan internationale eisen. Deze zijn vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheidssysteem (HACCP). Om het gemakkelijker te maken is er de Hygiënecode voor de horeca samengesteld.
Hierin zijn alleen de processen beschreven die kenmerkend zijn voor de horeca en sportkantines. Klik hier om het handboek Hygiënecode kantine VKW te downloaden.


Beschikbare documenten
Bestuursreglement Alcoholgebruik 2007.

Drank & Horecawetvergunning.
IVA Certificaten

 

Hartelijke groet,

De kantinecommissie 

Via de app te bereiken op ons gezamenlijke nummer: 0642890114

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!