Perkenslag 1
9431HE
WESTERBORK
tel. 0593-331261

Vandaag speelden we onze 1e wedstrijd van de 2e fase. In de 1e fase hebben we veel geleerd alleen waren de tegenstanders iets te sterk. In de 2e fase spelen we tegen andere tegenstanders. We mochten de 1e wedstrijd van deze 2e fase spelen op sportpark ´De Perkenslag´ tegen Noordscheschut.

Deze fase hebben we te maken met een ingaande en uitgaande transfer, Paulo moesten we helaas laten gaan (het bod van VKW jo-10-1 moesten we accepteren). Maar met het aantrekken van Tygo denken we zeker niet minder uit deze transfer periode te zijn gekomen. Niet alleen door Tygo zijn keeperscapaciteiten maar ook verwachten we in het veld veel van Tygo (uiteraard net als van al onze spelers).

Dan de wedstrijd:

VKW begon direct goed door in de 1e minuut direct een goede aanval af te ronden, 1-0 door Tygo. VKW zat er boven op en dat resulteerde in een duidelijk veld overwicht. Lars speelde zich zelf vrij en kon met een bekeken schot kon hij de 2-0 aantekenen. De 3-0 werd gemaakt door Inès. De 4-0 was een hele mooie, Lars trapte de corner die door Nomi in een keer op de pantoffel werd genomen, de keeper dacht de bal nog te keren alleen die schatte de bal verkeerd in waardoor de 4-0 op het scorebord kwam. Noordscheschut kwam in er sporadisch uit, na een onachtzaamheid in de verdediging van VKW kon de aanvaller van Noordscheschut de bal in de hoek plaatsen waarbij onze keeper Levi kansloos was. VKW schakelde een tandje bij, door 2 individuele acties van Tygo kon hij de 5-1 en 6-1 scoren. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft een zelfde beeld, VKW was de bovenliggende partij en kon de stand uitbreidden. Ook Jonne kwam op het scorebord (7-1), Inès was weer alert bij slordig uitverdedigen van de tegenstander (8-1). Tussendoor wist keeper Levi handelend op te treden bij een enkele speldenprik van de tegenstander. Een afgeslagen bal werd door Jonne direct op doel geschoten, 9-1. Misschien wel de mooiste aanval van de dag: keeper Levi speelde Nomi aan, Nomi speelde door op Coen, Coen vond Lars en Lars zette voor op Tygo, Hij ronde bekwaam af 10-1 (prachtig samenspel!). De leiders zetten het team iets anders neer om zo te zorgen dat iedereen wellicht op het score bord kon komen. Coen zat heerlijk in de wedstrijd en dat liet ie dan ook even zien door in een tijdsbestek van 4 minuten 3 x te achter elkaar te scoren, een ´hattrick´! Fynn kon niet achterblijven en scoorde door met zijn sterke linker hard binnen te schieten 14-1. Het slot akkoord was voor ´de schutters´ 14-2.

Een prachtig resultaat waarbij elke veldspeler tot scoren kwam. Keeper Levi speelde een goede pot op doel.

Volgende week (zaterdag 11 november 2023) spelen we wederom thuis en wel tegen onze buren WNBC ´09 10-1. De aanvang van de derby is 09:00 uur, graag tot volgende week op ´De Perkenslag´!