Perkenslag 1
9431HE
WESTERBORK
tel. 0593-331261

Na de gewonnen derby van afgelopen woensdag tegen fitboys komt trainer Venekamp met een zeer gemotiveerd VKW J.O.10-2 uit de startblokken. Keeper Lars kon echter niets doen om de openingstreffer van Havelte te stoppen. Wel stopte hij even later een moeilijk schot van afstand, maar van dichtbij kon Havelte alsnog binnentikken. 0-2. Venekamp grijpt in en wisselt middenvelder Finn voor spits Paulo. Deze wissel kan echter de 0-3 niet voorkomen. Een mooi geplaatst schot verdwijnt in de linker hoek van het goal van Lars. Kort daarop valt ook de 0-4. Havelte is duidelijk de bovenliggende partij in de eerste 7 minuten. Levi komt erin voor Inès op mid-mid. Even weten ze Havelte onder druk te zetten, maar ze liepen in het mes, want na een snelle counter wist Havelte het verschil op vijf te zetten. De koppies gaan hangen en trainer Venekamp vraagt om een time-out. Levi verdedigt met verve zodat Lars eenvoudig de zesde goal kan voorkomen. Jonne en Finn werken als paarden op het middenveld en ook aanvaller Inès helpt waar ze kan, maar dan valt alsnog de zesde treffer voor Havelte. Ondanks de stand kunnen we stellen dat keeper Lars de beste man is bij J.O.10-2. Zijn mooie reddingen weten de 0-7 behoorlijk lang uit te stellen. Tegen twee harde pegels van afstand had hij echter niets in te brengen en dus werd het alsnog 0-8. Met vlagen weet VKW wat tegewicht te bieden. Een schot van afstand wordt gestopt door de keeper van Havelte. Dan fluit de scheidsrechter af voor de eerste helft.

Als de tweede helft gestart is staat het al vrij snel 0-11. Maar dan mist Paulo op een haar na de Haveltese kruising. Met de zon in de rug verbetert het samenspel van J.O.10-2 en de keeper van Havelte moet vaker ingrijpen om de nul te behouden. Het middenveld heeft alleen niet de puf om ook de verdedigende taken uit te voeren en daarom wordt het 0-13. Trainer Venekamp zal komende week waarschijnlijk een duurloopparcourtje op het traingsveld uitzetten. Na een tweede time-out wordt de tweede helft hervat. Verdediger Nomi kan ondanks goed positie te hebben gekozen de 0-14 niet voorkomen. Spits Paulo werkt hard maar de verdediging van Havelte weet hem steeds af te stoppen en de counter in te zetten. Het wordt 0-15. Het ziet er ook in de laatste vijf minuten niet naar uit dat VKW er nog een gelijk spel uit kan slepen. Venekamp brengt Inès en Finn terug in het veld, maar de jongens van Havelte scoren alsnog de 0-16. De scheidsrechter geeft aan dat er 2 minuten extra tijd bijkomen. Daardoor wordt het zelfs 0-17. Een pijnlijke redding van Lars met het hoofd voorkomt de 0-18. Eindstand 0-17 en je kunt niet zeggen dat het een onverdiende overwinning was van Havelte.