Wedstrijd                      : VKW JO9-1 tegen Smilde ’94 JO9-1.

Datum                           : Zaterdag 12 september 2020.

Tijdstip                          : 10.15 uur.

Eindstand                      : 7 - 2.

Keeper 1e helft             : Stan.

Keeper 2e helft             : Jurgen.

Wedstijdverslag:

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van VKW J09-1 het opnemen tegen Smilde ‘94 JO9-1. Nadat de 1e wedstrijd van het seizoen in en tegen Dwingeloo nipt werd verloren, waren de mannen erop gebrand om de 1e thuiswedstrijd winnend af te sluiten. In het veld was dit goed te zien, omdat iedereen goed bij de les was en er fanatiek en leuk werd gevoetbald.

VKW begon de 1e helft met Stan als keeper. Nadat het spel een aantal keren leuk op en neer ging, kreeg VKW langzamerhand was meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 4e minuut al in een doelpunt van Jurgen. Een paar minuten later schoot Vigo met zijn linkerpoot de 2 – 0 binnen. In de 11e minuut maakte Smilde de aansluitingstreffer, maar konden daar niet lang van geniet, omdat Jeroen een minuut later, na een geweldige dribbel, de 3 – 1 scoorde en Jurgen vlak daarna alweer de 4 – 1 binnen knalde. Vlak voor de pauze wist Even de bal te onderscheppen en direct door te dribbelen en de 5 – 1 te scoren. Een paar minuten later kreeg Smilde een vrije bal dichte het doel van VKW, maar met een goed redding voorkwam Stan een doelpunt. Vlak voor rust maakte Maric een goede actie, maar zijn voorzet ging net voor de goal langs. Met een ruststand 5 – 1 konden de mannen even heerlijk genieten van een beker ranja.

Tijdens de rust wisselden Stan en Jurgen van shirt, zodat Jurgen de 2e helft de keeper was. VKW ging na de rust ook fanatiek verder met goed voetbal en positiespel. Na een goede onderschepping maakte Stan de 6 – 1. Daarna kreeg Smilde een 2-tal goed kansen. Jurgen kon de 1e poging nog tegenhouden, maar niet veel later maakte Smilde met een goed afstandsschot de 6 – 2. Daarna pakte VKW weer het initiatief en creëerde een aantal goede kansen. Een goed schot van Maric werd helaas door de keeper van Smilde tegengehouden. Niet veel later maakte Stan met een puntertje de 7 – 2. Vlak voor tijd werd een goed schot van Marco gekeerd door de keeper. Na een leuke wedstrijd van 2x 20 minuten was de eindstand 7 – 2.

Samengevat was het een goede wedstrijd tegen een leuke tegenstander. Volgende week VKW JO9-1 in Hoogeveen voetballen tegen De Weide en volgt op 26 september om 10.15 uur de thuiswedstijd tegen Stanfries.