VKW JO9-1JM

Lars Bijl (schot)

2e klasse 01

29 februari 2020 9:00

Deze zaterdag was het weer tijd om richting Veennoord af te reizen. Wat zou het deze keer worden, kuilen, modder, wind, regen, zon.... We waren voor vertrek ziet zeker of het door zou gaan, want op het knollenveld van Twedo heeft VKW JO9-1 tijdens de najaarcompetitie ook al gevoetbald. Op dit geweldige veld werd met dikke cijfers verloren. Tot op heden heeft VKW J09-1 nog geen verliespunten, dus de teamspirit was op dit moment anders dan in 2019. Na aankomt op de parkeerplaats en omwijkend om de plassen betraden we het veld. Het veld lag er wonderbaarlijk goed bij!!

Na het fluitsignaal mocht VKW de bal uitnemen en kwamen al snel tot een scoringskans, maar helaas werd het schot geblokt door een verdediger van Twedo. Beide teams waren aanelkaar gewaagd en hadden veel scorings kansen. Stijn Z. stond zijn mannetje in het doel en verrichte goed zaken. Van te voren was afgesproken om de time-out over te slaan, want het was redelijk koud langs het treinspoor in Veenoord. Vijf minuten voor rust maakte Twedo in de kluts de 1-0. De kopjes van VKW gingen gelukking niet omlaag, want ze kwamen nagenoeg direct terug met goede aanval over vele schijven wat resulteerde in de 1-1. Uiteindelijk was het Ruben die de gelijkmaker maakte. De 20 minuten waren volgens Mathijs allang voorbij, maar doordat de wedstrijdbelegeleider door liet spelen kon Lars de 1-2 op het scorebord zetten.

Na de pauze had VKW minder last van de wind, wat het samenspel stimuleerde. Er waren super aanvallen wat net niet resulteerde in een doelpunt. VKW, maar Twedo ook hadden hun kansen om te scoren. Het was opnieuw Ruben die na een fantastisch samenspel de bal achter de keeper wist te werken. Na wast onoplettenheid in de verdediging wist Twedo de aansluiting terug te vinden, door te scoren. VKW was bezig met aanvallen en waren vergeten dat bij voetbal ook verdedigen hoorde. De aanvallen gingen door en door, de trainers aan de kant van wisten de verdedigers zo the coachen dat er geen doelpunt werd gescoord door Twedo. Na een zware overtreding op Stijn B. mocht hij een vrije trap nemen die keihard op de lat terecht kwam. In de aansluitende aanval wist Luuk B. nog te scoren. Dit was een geweldige overwinning op Twedo. Volgende week thuis zullen de jongens weer gaan strijden om een soorgelijke overwinning!