Een spannende wedstrijd waarin hard gestreden werd met een mooie uitslag

Datum

19 oktober 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

Al in de vroege ochtendschemering verzamelden 7 jongens uit Westerbork zich op de Perkenslag. Deze week mochten ze naar de rand van Nederland: Klazienaveen. Luuk Z. hield thuis een vinger aan de pols en kon helaas nog niet mee. Een extra ingelaste wedstrijd omdat het team van Klazienaveen, dat begin dit jaar nog Hoofdklasse speelde onlangs werd toegevoegd aan onze competitie.

Na een goeie warming op door hoofdtrainer en leider Henri waren de mannen in blauw er klaar voor…

Na de aftrap volgde al snel een goed afstandschot op doel van Lars dat maar net gestopt kon worden door de keeper.

Kort daarna nog een tweede schot van Lars net naast en daarna een enorme pegel van Twan vanuit het achterveld dat wederom maar net gered kon worden door hun keeper.

Een corner van Klazienaveen werd knap tegen gehouden door keeper Hugo, die kort daarna opnieuw een bal redde, ditmaal uit de kruising. Hugo was belangrijk want stopte in deze fase meerdere ballen net voor het doel…

Uit een counter van VKW kwam dan toch de eerste goal. Luuk ter B kreeg de bal en kwam alleen voor de keeper. Een mooi schot resulteerde in de 0-1 voor VKW.

Kort daarna kwam Klazienaveen weer opzetten en moesten de verdedigers Stijn Z en Twan alles op alles zetten om de bal niet bij het doel te krijgen. Ook middenvelder Stijn ter B verdedigde goed mee. Na tien minuten stond het dan ook nog steeds 0-1.

Meteen na de time-out scoorde kwam dan toch de goal van Klazienaveen. Met drie aanvallers kwamen de Klazienaveners op het doel af. Een knap schot in de hoek waar sterkeeper Hugo niet bij kon. Kort daarna scoorde Klazienaveen nog twee keer kort achter elkaar.

Binnnen 3 minuten stond vkw dan ook met 3-1 achter. Na die doelpunten werd vkw weer gevaarlijk. Ruben kreeg de bal en schoot rakelings langs het doel. Helaas net geen goal.

Even later passte Ruben de bal naar Lars. Lars nam goed aan en knalde de bal op de goal...3-2

De spanning was hoog en de verslaggever vond het lastig om het hoge tempo bij te houden.

Een hoog afstandschot van Klazienaveen zorgde voor de 4-2. Keeper Hugo sprong zo hoog hij kon maar kon net niet bij de bal.

Ruststand 4-2.

De (mierzoete) ranja was verdiend want de jongens werkten als beren…

In de rust werden door de coaches tactische besprekingen gedaan en werd het positiespel besproken.

De mannen waren klaar voor de tweede helft en begonnen meteen fel. Het eerste schot op doel was dan ook van VKW.

Dat schudde Klazienaveen wakker want kort daarna moest Hugo weert een bal van de lijn halen. De wedstrijd was in evenwicht. De vkw-ers kwamen beter naar de bal toe. Luuk t B had een paar mooie acties en scoorde van de zijkant met een hele knappe goal. 4-3

Stijn Z dribbelde vanaf eigen helft helemaal tot de cornervlag van de tegenstander maar schoot helaas net in het zijnet.

Een uittrap van Hugo kwam ver voorin en resulteerde bijna in een goal maar werd en corner.

Twan stond achterin weer bal na bal weg te poetsen en ook Lars, die de tweede helft meer verdedigend stond opgesteld, deed uitstekend werk.

De 5-3 kwam uit een corner. De bal kwam voor de goal en VKW wist de bal niet goed weg te werken waardoor een aanvaller van Klazienaveen nog net kon schieten.

Kort daarna werd het ook nog 6-3.

Stijn ter B verdedigde vanuit het middenveld goed mee maar werd onderuit gewerkt door de tegenstander. De scheids liet echter toch doorspelen en Klazienaveen scoorde hierop hun 6e.

Een mooie aanval van Ruben en Luuk ter Bork kwam meteen na de time-out.

Ruben overzag het veld en passte naar Luuk. Helaas miste het schot van Luuk ter B kracht en werd dit geen nieuws goal voor VKW.

Kort daarna schoot Twan de bal van rechtsachter hard naar het doel van de tegenstander.

Luuk rende op de bal af en raakt hem nog.met een teen. De keeper kwam op het verkeerde been en de 4e van VKW was een feit.

Ook de 6-5 zou al snel volgen. Een voorzet van Luuk tb via de linkerkant kwam in de voeten van Stijn Z. Hij haalde uit en scoorde de 5e! De spanning was terug en VKW voelde dat er kansen waren.

Keeper Hugo kreeg steeds minder te doen en verloor de concentratie een beetje.

Twan kreeg de bal en speelde drie man uit om vervolgens in zijn eentje een heel eind naar voren te rennen totdat de tegenstander de bal.afpakte.

De volgende kans was voor Klazienaveen. Een schot met naast zorgde ervoor dat het spannend bleef.

Luuk ter B kreeg de baal maar had een verdediger bij zich. Bijna verloor hij de bal maar toch zette hij goed door. Hij hield de bal en kon op doel schieten. Een mooi schot in de hoek leverde se eindstand op. 6-6! Een spannende wedstrijd waarin hard gestreden werd met een mooie uitslag.