4 - 3

VKW JO9-1JM

1e klasse 01

5 oktober 2019 10:45

Na een heuse herfstweek vol regen en wind konden we zaterdagochtend genieten van een heerlijke herfstzon op het jeugdhoofdveld van FC Ter Apel.  In de beker waren beide teams elkaar al tegen gekomen, dus wisten onze jongens  wat voor vlees ze in de kuip hadden. Stijn ter Bork mocht vandaag het doel  verdedigen. VKW begon lekker aan de wedstrijd, vlak na het startsignaal weet Stijn Zeewuster het eerste doelpunt te scoren.  FC Ter Apel laat zich hier niet door van de wijs brengen en antwoord vlak daarna met een 1-1.  De teams zijn aan elkaar gewaagd.  De verdediging van VKW heeft het druk, desondanks komen er meerdere ballen op onze keeper af, die fantastisch werk verricht, toch weet Ter Apel 2-1 te scoren. Hugo probeert tevergeefs met een prachtige actie de stand gelijk te zetten.  Ter Apel  zet opnieuw druk en er ontstaat een professionele verdedigingsactie voor het doel van VKW. Lars en Luuk Zanting vechten als leeuwen, maar vanuit de kluts weet Ter Apel toch te scoren 3-1.  Luuk ter Bork beantwoord deze goal vlak daarna met een mooie uitbraak naar voren en zet de stand op 3-2.  Vlak voor rust probeert Twan de stand gelijk te krijgen, maar schiet over. Na een zeer korte rust op het veld (ik kon m’n mandarijntje niet eens schillen)zet Ter Apel gelijk druk en er volgen een paar ferme schoten op het doel, onze keeper staat z’n mannetje en draait z’n handen niet om voor een goede vangbal.  Ineens is daar onze Ruben die na een mooie assist van Luuk t B (wat een teamwork) de 3-3 vol in de kruising schiet. De verdediging van VKW is op volle sterkte, het is een spannende wedstrijd. Ook de aanvallers laten mooie acties zien. VKW straalt rust, samenspel en kwaliteit uit.  Een gelijkspel was echt verdiend! Ter Apel weet de eindstand uiteindelijk op 4-3 te zetten. Na een goede penal reeks gaan onze jongens ondanks het verlies voldaan naar de kleedkamer. De leiders  en ouders zijn tevreden en trots, het was een prachtige pot.

Mariëlle Zeewuster  (namens de familie Bijl)