DZOH JO9-1

1e klasse 01

12 oktober 2019 11:15

Vandaag stond er weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Voor de meesten van ons betekent dit niet vroeg uit de veren te hoeven..

De weergoden bleken ons vrij goed gezind, want de stortbuien van de avond ervoor en in de vroege ochtend bleven gelukkig uit. Dit keer moesten de boys het zonder hun ploegmaatje Luuk S. doen, die helaas was geblesseerd aan zijn duim. Gelukkig was hij op tijd aanwezig om zijn team te komen supporten! Ruben was dit keer aan de beurt om zoveel mogelijk ballen uit het vkw-netje te houden. Na een prima warming up waren de boys er klaar voor, evenals de tegenstanders DZOH. Terwijl de zon probeerde door te breken en de eerste kopjes koffie genuttigd waren door de altijd trouwe aanhang, klonk het fluitsignaal.

Na 5 minuten was daar de eerste kans voor DZOH die niet benut werd. In de tegenaanval was het Luuk B die ook een kans onbenut liet voor vkw. Vervolgens volgde er voor beide teams een corner waar ook geen doelpunt uit volgde. Daarna volgde een mooie aanval van DZOH en een dot van een kans openbaarde zich, echter was daar Ruben die probeerde zijn opa van vroeger te overtreffen (volgens supporter Herman J.)Knappe redding. Niet veel minuten later was daar ineens een goal van VKW: Hugo maakte de 1-0 voor VKW. De koppies lichtten allemaal op en het vertrouwen bij de spelers van vkw groeide. Dit zag je ook terug in het positiespel waar de leiders veel belang aan hechten. Ook onze Twan deed niet onder voor Jaap Stam en at de bal zowat op als verdediger. Al gauw volgde een super kans voor Lars, echter de bal raakte het netje aan de verkeerde kant.. Nadat ook DZOH weer een kans kreeg die er niet in ging, was het een superieur 1-2tje van Hugo en Lars die resulteerde in: geen goal. U merkt het al, de ploegen waren aan elkaar gewaagd! Na de eerste time out van de wedstrijd dacht Lars, nu is het klaar: een prachtige pass a la Virgil van Dijk van Lars op Stijn B resulteerde in de 2-0!DZOH creëerde vervolgens nog enkele kansen en tussendoor had VKW ook een open kans die niet benut werd: Stijn en Stijn vonden elkaar in een prachtig samenspel maar het net netniet.. Vervolgens brak DZOH door de verdediging van VKW en Twan wilde de bal terug koppen op keeper Ruben, echter bleek de kopbal te goed; goal voor DZOH. Stand nu 2-1. Naarmate de tijd verstreek werd Stijn B steeds fanatieker en deed niet onder voor Frenkie de Jong. Wat een energie en inzet; helaas werd hij onderuit gehaald door de tegenstander tijdens een mooie aanval. Vervolgens weer een aanval van DZOH: inmiddels was de communicatie tussen Keeper Ruben en verdediger Twan helder; Twan dook weg en Ruben kon de bal keren. Goed teamwork jongens!

Na het welbekende bekertje ranja en wederom een bakje koffie voor de supporters begonnen we aan de 2e helft. Fris uit de kleedkamer en met de blik op winst werd er weer een aardig balletje getrapt. Helaas dacht DZOH in mogelijkheden, ipv onmogelijkheden. Ze wisten te scoren en de stand werd 2-2. De spanning was om te snijden. Luuk b gaf een keurige strakke pass langs de zijlijn echter was daar op dat moment geen vkw-er die m aan kon nemen. DZOH bleef vertrouwen houden en was na 5 minuten in de 2e helft rijkelijk in balbezit. Het leek wel of ze het licht begonnen te zien. Goalie Ruben kreeg het lastig, kwam uit op de aanvallende speler van DZOH, maar deze maakte zijn aanval keurig af: 2-3 voor DZOH…

Het werd spannender en spannender en deze verslaggever heeft nog spierpijn van het springen langs de kant. Wat een spanning!!. Stijn Z kreeg de smaak te pakken op rechtsvoor en maakte een aantal acties aan de zijlijn. Stijn B wist een paar maal Stijn Z en Luuk b te vinden, echter de Goalie van DZOH had een engeltje op zijn schouder; 3 keer in een minuut vond de bal de keeper, de lat en de paal. Pfoehhhhh!! DZOH gaf zich nog niet gewonnen.

MaarrrrrrNa mooie rushes van Hugo, prima reddingen van Ruben, 1-2tjes en 1-3tjes tussen Luuk , Hugo en Stijn Z, superpasses van Lars, de stofzuigerende acties van Stijn B op middenveld evenals de verdedigende kwaliteiten van Twan alias Jaap Stam, was daar dan eindelijk de verlossende goal van Stijn B voor vkw: eindstand 3-3!

Jongens, jullie hebben een super wedstrijd gespeeld en zeer verdiend gelijk gespeeld. Op naar de volgende wedstrijd!