JO8-1 blijft het lastig houden in de 1e klasse

11 - 3

VKW JO8-1JM

1e klasse 01

2 november 2019 9:00

Zaterdag 2 november mochten we na 2 weekjes vrij te hebben gehad weer de wei in voor een potje voetbal. Om 8 uur vertrokken we vanaf ons mooie sportpark richting Emmen voor de wedstrijd tegen de Drentse Zuid Oost Hoek (DZOH). Marco was helaas door ziekte afwezig en Kay moest zelf voetballen.

De temperaturen waren goed, een laag staand herfstzonnetje, een beetje vochtig veld, kortom prima omstandigheden voor een potje voetbal.

De eerste helft starten ze met Stan op de goal, voor hem stonden Vigo en Jurgen . Op het middenveld hadden Maric en Samuel hun positie ingenomen, de spits vandaag was Jeroen.

Deze mannen moesten het “klusje” gaan klaren. De vorige wedstrijd tegen DZOH werd er verloren, DZOH was toen een maatje te groot voor onze koningsblauwen (Zie verslag Stan).

DZOH begon de wedstrijd sterk en VKW lette af en toe niet heel goed op. Dit resulteerde in een vroege goal van DZOH. Het was een afstandsschot waar Stan nog net bij zat, maar helaas niet voldoende bleek om de bal uit het doel te halen, 1-0.

Kort hierop volgde direct de 2-0 voor DZOH. VKW deelde wel wat speldenprikjes uit voor de time-out, Een goede, snelle aanval van Jeroen en Maric via de zijkant werd helaas niet bekroond met een doelpunt. Tot de time-out was DZOH beter, wat ook resulteerde in een 5-0 stand bij de time-out.

De time-out werd door Wesley goed benut. Er vonden enkele tactische wijzigingen plaats, iedereen werd even op scherp gezet of wakker gemaakt zodat we de draad weer konden oppakken.

De time-out heeft JO8 goed gedaan, ze starten fris, positiespel werd weer opgepakt, iedereen speelde vanuit zijn positie. Maric ging via een goede actie op de keeper af en wist zeer behendig het net te vinden, 5-1!

VKW voetbalde vanaf dat moment heel netjes, de middenvelders Samuel en Maric probeerden Jeroen af en toe vrij te zetten voor de keeper, goede verdedigende acties van Vigo en Jurgen zorgden er voor dat keeper Stan niet heel veel in actie hoefde te komen. De momenten dat het wel moest stond Stan er ook! Na een goede redding en een dito uittrap maakte Jeroen kort voor rust de 5-2!

Na de rust en de ranja wijzigde Wesley het team op 1 positie. Stan verliet het doel en Maric nam zijn plaats in.

VKW begon weer net zo goed te voetballen als voor de rust, iedereen bleef netjes vanuit zijn positie voetballen. Helaas bleek DZOH net als de vorige keer wel een maatje te groot te zijn. Soms waren ze net even wat sterker en slimmer dan onze mannen. Ze liepen dan ook uit naar een stand van 9-2.

Ondanks de grote achterstand werd er continu geprobeerd te voetballen, goed overspelen van Jurgen, Samuel en Jeroen. De verdedigers Vigo en Stan werkte weg wat ze maar konden. En Maric probeerde waar kon met goede reddingen de bal uit het doel te houden. Jeroen scoorde via een mooie snelle aanval nog de 9-3.

Helaas scoorde DZOH nog 2 keer. Wat resulteerde in een eindstand van 11-3.

VKW heeft een prima wedstrijd gespeeld. Wanneer we zo blijven voetballen volgt de overwinning vanzelf!