3 - 1

GAVC 2 (zon)

Hoofdklasse A

28 april 2019 12:00

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde GAVC uit Grouw op het programma. De uitwedstrijd werd in de laatste minuut gewonnen door de mannen uit Westerbork dus de ploeg was op zijn hoede, voor deze bij vlagen, verrassend goed spelende ploeg van trainer Gerlof Koopmans. Trainer Koopmans moest meerdere spelers afstaan aan de eerste selectie,daartegenover kon Johan Piening weer beschikken over de langdurig geblesseerden Jeroen v/d Loo en Remco Poort. Beide spelers zullen overigens de club aan het einde van het seizoen gaan verlaten. De heer Haanstra uit Assen was de leidsman van vandaag en hij floot om 12.00 uur voor de eerste keer. In de tweede minuut ontsnapte de ploeg aan een achterstand toen centrale verdediger Bart Strijk zijn tegenstander in de zestien torpedeerde, maar scheidsrechter Haanstra zag er geen strafschop in.  Na tien minuten keek de blauw-witte brigade toch tegen een achterstand aan. Een terugkopbal van libero Jens Nomden werd door één van GAVC aanvallers en via de handen van doelman Bjorn Blauw binnengewerkt. Vijf minuten later had zomaar de gelijkmaker binnen kunnen vallen toen de mee opgekomen Nomden een prima genomen vrije trap van Roy Hutter net over de deklat kopte. Twee minuten later was er weer een grote kans toen opnieuw Hutter met een voorzet de geheel vrijstaande Arwolt Stevens vond,maar zijn volley verdween over de achterlijn. Na bijna een half uur spelen kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Het was rechtermiddenvelder Bart Bouwmeester die in de zestien werd gevloerd en scheidsrechter Haanstra kon niets anders doen dan nu wel naar de elfmeterstip te wijzen. Spits Mario Wielink, die al acht wedstrijden op rij niet had gescoord, benutte deze buitenkans door de bal hard door het midden te schieten en zo voor de 1-1 te tekenen. Dit was tevens de ruststand. In de rust moest trainer Johan Piening noodgedwongen twee keer wisselen. Arwolt  Stevens moest vervangen worden wegens werkzaamheden en Roy Hutter bleef  in de kleedkamer achter om aan te kunnen sluiten bij het eerste voor het topduel in de eerste klasse tussen VKW en Emmen, die overigens verdiend door koploper Emmen met 2-4 werd gewonnen. De vervangers waren Jeroen v/d Loo en Roel v/d Veen.  In de rust was de ploeg het er wel over eens dat aan dit GAVC  geen punten mochten worden verspeeld. Na de aftrap werd direct de aanval gezocht en na vijf minuten mocht de inmiddels grote schare supporters juichen voor de 2-1. Het was de ,uitblinker in deze wedstrijd, Jelle de Jong die met een afstandschot van buiten de zestien doelman Wessel Meijer wist te verrassen. De bal stuitte vlak voor de jonge doelman op en verdween langs de verbouwereerde doelman tegen de touwen. VKW bleef de ploeg die vol op de aanval speelde en dit resulteerde in een grote kans voor Corné v/d Berg die oog in oog met doelman Meijer recht op het lichaam schoot in plaats van de bal voor te geven op de geheel vrijstaande Wielink. De grootste kans voor GAVC ontstond in de 72e minuut toen het een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. Dennis Haan nam plaats achter de bal en schoot deze snoeihard  langs de muur,maar keeper Blauw stond goed opgesteld en ranselde de goed genomen vrije trap uit zijn doel. Piening besloot om Remco Poort binnen de lijnen te brengen en haalde v/d Berg naar de kant. De middenvelder werkt keihard voor zijn  ploeg maar is soms nog wat ongelukkig in de voortzetting en afwerking. Poort ging naast Wielink in de spits spelen. Diezelfde Wielink stak in de 82e minuut rechtermiddenvelder Bart Bouwmeester weg en met zijn zwakke linkerbeen wist hij de bevrijdende 3-1 te scoren. Dit was de beslissing in de wedstrijd en betekende dat VKW 2 na vier nederlagen en twee keer een gelijkspel eindelijk weer  eens drie broodnodige punten  kon toevoegen aan het totaal.  De ploeg staat nog steeds derde maar voelt de hete adem van Rolderboys en GOMOS in zijn nek. Volgende week wordt er niet gespeeld. Op 12 mei gaat de ploeg op bezoek in Leeuwarden waar zal worden aan getreden tegen LAC Frisia.