2 - 1

VKW 2

Hoofdklasse A

14 oktober 2018 11:00

Zonder enkele vaste krachten toog de ploeg uit Westerbork naar Leeuwarden om daar aan te treden tegen FVC. Aanvoerder Bart Strijk was nog licht geblesseerd en ook Roel v/d Veen zal nog een paar weken toe moeten kijken wegens een gekneusde teen. Na wat omzwervingen over het Friese platteland wegens een afsluiting op de Frieslandroute werd om kwart over tien het sportpark te Goutum aan de rand van Leeuwarden bereikt. Opnieuw was het een heerlijke zondagmorgen wat temperatuur betreft en om elf uur floot de heer Achttien voor aanvang van de wedstrijd.

VKW 2 begon goed want al in de 4e minuut was het de snelle Jerremy Weerts die er op rechts vandoor ging doch zijn inzet verdween bij de tweede paal over de achterlijn. Hierna nam FVC het heft in handen en had VKW alle moeite om vooral het middenveld onder controle te krijgen en via die linie werd de ploeg dan ook steeds gevaarlijker. Met name Rene Hoen en Jeffrey Timmer strooiden met passes en met hun diepgang doken ze regelmatig op in de zestien van VKW. In de 18e minuut leverde dat de verdiende voorsprong op toen Hoen dwars door de VKW defensie liep en beheerst de openingstreffer van dit duel voor zijn rekening nam. VKW kon hier hoe genaamd aanvallend weinig tegenover zetten. Misschien kwam het door het feest wat enkele spelers de vorige avond hadden bezocht,of was het toch het kunstgrasveld waar de ploeg aan moest wennen. Feit was dat

het team van trainer/coach Johan Piening deze eerste helft ver onder het niveau van de laatste weken speelde. In de 26e minuut was VKW nog dicht bij de gelijkmaker toen Tim Baardink met een vrije bal het hoofd vond van aanvoerder Jens Nomden maar zijn kopbal verdween in de handen van doelman Sander Schaap van FVC. Het bleef tot het rustsignaal bij een 1-0 voorsprong voor FVC. In de rust had Piening misschien wel 3 of 4 spelers kunnen wisselen,maar hij besloot om Gert v/d Veen naar de kant te halen en Remco Poort naast spits Mario Wielink te posteren. Er werd afgesproken dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Ook werd duidelijk gemaakt dat de linies korter op elkaar moesten spelen en de tegenstander vooral in het middenveld korter gedekt moest worden. VKW had de opdracht goed begrepen en vanaf het begin in deze tweede helft trok de ploeg uit Westerbork ten aanval. Dit resulteerde in de 51e minuut in de verdiende gelijkmaker. Het was Jerremy Weerts die er op de rechterkant vandoor stoof en zijn voorzet bij de tweede paal werd keurig door goaltjesdief Mario Wielink binnen getikt. Na een uur spelen moest Tim Baardink het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Jeroen Klaucke. Niet veel later moest Jeroen v/d Loo geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Rinze Geuzinge. Dit alles had wat omzettingen tot gevolg,toch bleef VKW de betere ploeg en FVC bleef loeren op de counter. Kansen kwamen er voor VKW om op voorsprong te komen, maar telkens ontbrak de scherpte voor de goal of doelman Schaap stond in de weg. In de 88e minuut

viel de beslissing toen FVC met een razendsnelle counter via Fransisco Boer uitbrak . Zijn voorzet werd door de anders zo betrouwbare Wessel Oosterhof finaal gemist en toen was het voor Giwan de Mier een koud kunstje om van dichtbij keeper Bjorn Blaauw te passeren. Direct werd voorstopper Jens Nomden naar het front gestuurd om daar met zijn fysieke kracht nog enig gevaar te stichtten. Bijna kwam VKW in blessuretijd nog op gelijke hoogt maar de inzet van Rinze Geuzinge verdween hoog over het doel en daarmee bleef het bij een 2-1 eindstand. De uitstekend fluitende heer Achttien uit het nabijgelegen Weidum maakte na 94 minuten een einde aan deze wedstrijd. Na afloop waren de druiven zuur voor de VKW,ers. Iedereen was het er na afloop over eens dat gezien het spelbeeld een gelijkspel de verhoudingen juist had weergegeven. Ook werd duidelijk dat iedereen scherp aan de wedstrijd moet beginnen en dat er vanaf de eerste minuut met inzet en passie gespeeld dient te worden. Na deze onnodige nederlaag is VKW koploper af, zowel Gomos als ook Alcides wonnen hun wedstrijd en zijn nu gedeeld eerste. VKW bezet de derde plaats en ontvangt volgende week SW Boso Sneek op het eigen sportpark de Perkenslag te Westerbork. Aanvang 10.00 uur.