6 - 3

VKW 2

Hoofdklasse A

19 mei 2019 10:00

Deze zondagmorgen moest de ploeg uit Westerbork aantreden voor het laatste uitduel van dit seizoen en wel in Rolde tegen de plaatselijke Boys. VKW verdedigd de derde positie op de ranglijst en voelt de hete adem van Gomos 2 uit Norg in zijn nek. Rolderboys moet genoegen nemen met de vijfde plek in deze competitie waar Alcides 2 de terechte kampioen is geworden in de reserve hoofdklasse. Trainer/coach Johan Piening moest het deze week doen zonder zijn aanvoerder Bart Strijk die deze week vader is geworden van een dochter. Vanaf deze kant worden  namens de selectie en technische staf de trotse ouders van harte gefeliciteerd. Ook moesten de vaste waarden Bjorn Blauw,Rinze Geuzinge ,Mario Wielink, Remco Poort en Gert v/d Veen, allen met een blessure,verstek laten gaan. Dit betekende dat Piening wederom 2 JO 19 spelers in zijn selectie had opgenomen. Ook vaste waarde Bart Bouwmeester moest op de bank plaatsnemen omdat hij zich had verslapen.
Om 10.00 werd er onder zomerse omstandigheden afgetrapt op het kunstgras van Rolderboys. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Poort uit Delfzijl en hij zou een prima wedstrijd fluiten en de gele kaarten in dit sportieve duel op zak houden. De wedstrijd begon uitstekend van VKW kant want al in de eerste minuut werd Jelle de Jong aan de rechterkant weggestuurd maar op zijn schot in de korte hoek wist doelman Robin Geertsma ten koste van een hoekschop redding te brengen. Uit deze hoekschop die in  eerste instantie werd weggewerkt was hetopnieuw de Jong die de bal in de doelmond pompte waar de geheel vrijstaande Jerremy Weerts de bal rakelings naast kopte. Deze gemiste kans was uitstel van executie want in de 7e minuut kwamen de Borkers toch op voorsprong. Een door Corne v/d Berg uit de verdediging weggewerkte bal viel pardoes voor de voeten van spits Arwolt Stevens. Hij liet de bal een keer stuiten en vanaf een meter of dertig wist hij met een werkelijk sublieme boogbal de ver voor zijn doel geposteerde Geertsma het nakijken te geven. Wie dacht dat VKW hierna zou doordrukken om gelijk in het begin de wedstrijd te beslissen kwam bedrogen uit. De eerste waarschuwing van Rolderboys kwam vijf minuten na de openingstreffer toen de paal redding bracht voor VKW. Blijkbaar was men nog steeds niet wakker want binnen de 15e en 20e minuut wisten de Boys drie keer te scoren en zo op een 3-1 voorsprong te komen. Bij de 1-1 was het de van een blessure teruggekeerde libero Wessel Oosterhof die een vrijstaande speler in de zestien geen strobreed in de weglegde en de jarige doelman Wilfred Zeewuster moest voor de eerste en zeker niet de laatste keer deze morgen de bal uit het net halen. Bij de 2-1 werd doelman Zeewuster buiten de zestien geklopt  in de lucht en was het een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te schieten. De 3-1 viel uit een hoekschop waarbij Jeroen van der Loo bij de eerste paal geposteerd stond. De linkermiddenvelder werd getorpedeerd door een Rolderboys aanvaller en via de kluts werd de bal vanaf vijf meter via onderkant lat binnengeschoten. Scheidsrechter Poort was het ontgaan dat van der Loo onreglementair werd aangevallen en keurde de treffer goed. v/d Loo moest zich met een ribblessure laten vervangen door Bart Bouwmeester. Dit had wat omzettingen tot gevolg. Rechtsback Erwin Willems verhuisde naar de linksbackpositie zodat Corne v/d Berg de plek van v/d Loo kon overnemen. Bouwmeester nam de positie van Willems over. De schade bleef  voor VKW tot de rust beperkt  tot 3-1. Vooral aanvoerder Gerben Smit en middenvelder Niek Dubbelboer waren een ware plaag voor de ploeg uit Westerbork. Zij zorgden voor constante dreiging en wisten de bewegelijke spitsen goed te ondersteunen. In de rust besloot Piening in te grijpen. Hij haalde libero Oosterhof naar de kant ten faveure van Coen Waninge en ook verdedigende middenvelder Roel v/d Veen mocht gaan douchen, voor hem in de plaats kwam Jeroen Klaucke.  Met deze wijzigingen poogde Piening het tij nog te keren. Vanaf de aftrap nam VKW het initiatief en in de 62e minuut was het dichtbij de 3-2 toen een uitstekende voorzet van Corne v/d Berg het hoofd vond, van de deze wedstrijd verder ,onzichtbare Roy Hutter die naast kopte. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak toen een prima uitgespeelde counter werd bekroond met een doelpunt. Dit betekende de 4-1 en was de genadeklap zou iedereen denken. Toch richtte VKW zich nog een keer op. Eerst was het Bart Bouwmeester die handig de buitenspelval ontweek en Hutter een niet te missen kans bood op 4-2. Piening haalde direct Hutter van het veld en bracht met zijn laatste wissel Jasper Waninge in. De 17 jarige was vorige week nog belangrijk in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen GAVC door twee keer te scoren en ook een dag voor deze wedstrijd wist hij met twee goals het verschil te maken in de wedstrijd van JO 19 tegen Borger en daarmee werd promotie naar de hoofdklasse een feit waarvoor proficiat. Piening ging alles of niets spelen en stuurde Jens Nomden naar de spits en veranderde het systeem naar 3-4-3. Koud in het veld stuurde Waninge met een bekeken pass door het midden Bouwmeester diep die op volle snelheid doelman Geertsma omspeelde en met zijn “zwakke”linker de bal in het verlaten doel schoot voor de 4-3. Hiermee kreeg de ploeg weer hoop om toch nog minimaal een punt aan dit duel over te houden,maar twee minuten later werd deze hoop alweer de grond ingeboord. Het was Niek Dubbelboer die met een verwoestende uithaal van 25 meter de bal in de kruising joeg en het verschil weer op twee bracht. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en wist Rolderboys in de laatste aanval van de wedstrijd uit een counter nogmaals doelman Zeewuster te passeren voor de 6-3 . Scheidsrechter Poort vond het na 88 minuten welletjes en floot dit duel naar de geschiedenisboeken. De conclusie na afloop was duidelijk. VKW 2 was verdedigend vandaag te vaak niet bij de les en Rolderboys heeft dit zeer vakkundig afgestraft. Doordat Gomos niet wist te winnen van FVC blijft de ploeg op een derde plaats staan  met één punt voorsprong. Volgende week wordt het seizoen afgesloten in een thuisduel tegen hetzelfde FVC, de ploeg waartegen voor de winterstop met 2-1 de eerste  en enige nederlaag werd geleden. Wil VKW 2 de derde plek behouden zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden. Aanvang op de Perkenslag van dit duel is 10.00 uur.