Datum

7 oktober 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moest de blauw-witte brigade van trainer/coach Johan Piening op het eigen sportpark De Perkenslag in Westerbork aantreden tegen Rolder Boys. Deze ploeg had na twee wedstrijden 1 punt behaald,de Borkers daarentegen hadden de volle buit binnengesleept en stonden keurig  met zes uit twee bovenaan. Vooraf had Piening aangegeven dat er van onderschatting geen sprake kon zijn en dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. De eerste doelstelling is om een periodetitel te pakken en daarna wordt er verder gekeken wat er nog meer mogelijk is. Onder een stralend herfst zonnetje floot de heer Wever uit Veendam voor aanvang van, dit na afloop zou blijken, enerverend duel. Het was VKW  dat gelijk het initiatief naar zich toe trok. In de 5e minuut resulteerde dit dan ook in een treffer. Het was Remco Poort die met een schitterende steekbal,de ditmaal op rechtshalf geposteerde,blonde middenvelder Sybren Kool vrij voor doelman Robin  Geertsema van Rolder Boys zette. Op werkelijk sublieme wijze wist de jongeling met een hoge lob van buiten de zestien de doelman te verschalken en zo de snelle openingstreffer op het scorebord te zetten. Deze snelle voorsprong moest VKW wat rust geven, maar het tegendeel was waar. Veelvuldig balverlies zorgde ervoor dat Rolder Boys beter in de wedstrijd kwam. In de 10e minuut was het Robin Sefat die met een schot doelman Bjorn Blauw van VKW aan het werk zette maar zonder veel moeite kon hij deze inzet pareren. In de 20e minuut viel toch de op dat moment verdiende 1-1. Een door scheidsrechter Wever makkelijk gegeven vrije trap op de rand zestien wegens hands van aanvoerder Bart Strijk die ,overigens zijn handen keurig langs zijn lichaam had, werd hard ingeschoten door aanvoerder Robin Sefat waarbij Blauw de bal losliet en de rebound werd binnengeschoten door Luuk Kimbal. Niet veel later kreeg doelpuntenmaker Sybren Kool terecht geel wegens een grove charge op zijn directe tegenstander. In de 30e minuut moest Piening noodgedwongen twee wissels in het veld brengen. De van een blessure terugkomende Tim Baardink mocht maximaal een half uur spelen en werd vervangen door Roel van der Veen. Ook  aanvoerder Bart Strijk moest zich laten vervangen wegens een geïrriteerde achillespees en hij werd vervangen door de Gert van der Veen. Rolder Boys kreeg voor de rust nog een grote kans om op voorsprong te komen. Het was opnieuw Kimbal die aan de aandacht van de VKW defensie was ontsnapt en met een vlammend schot maar net het doel mistte. Zo bleef het bij de rust 1-1. In de rust werd er op gehamerd om het geduld te bewaren. Ook moest er aan de bal meer gebeuren. Zonder wijzigingen begonnen beide teams aan de tweede helft. In de 51 minuut kreeg VKW een uitgelezen kans om op 2-1 te komen. Een te korte terug speelbal werd door spits Remco Poort onderschept doch zijn inzet werd gekeerd door doelman Geertsema. Nog geen minuut later werd Arwolt Stevens in de zestien onderuit gehaald en restte scheidsrechter Wevers niets anders dan een strafschop toe te kennen aan VKW. Gert v/d Veen die  vorig seizoen alle 5 strafschoppen had verzilverd nam plaats achter de bal maar zijn te zacht ingeschoten penalty werd door doelman Geertsema met een katachtige reflex gepareerd. VKW kwam vijf minuten later toch op een 2-1 voorsprong. Het was topscorer Mario Wielink die een schot van een meter of 20 op het doel loste. Ditmaal moest Geertsema de bal los laten en was het Remco Poort die er als de kippen bij was om de bal in het verlaten doel te schieten. Piening besloot om de ietwat tegenvallende Stevens te vervangen voor Jelle de Jong en bracht niet veel later de van een vijf wekende durende blessure teruggekeerde Bart Bouwmeester voor Remco Poort die overigens een prima wedstrijd speelde. Rolder Boys ging meer risico nemen en vooral Niek Dubbelboer was moeilijk af te stoppen. De lange middenvelder was overal op het veld te vinden en zette regelmatig een aanval op richting het doel van Bjorn Blauw. Hieruit ontstond nog een grote kans op de gelijkmaker maar de inzet van Bram Brunsma verdween rakelings naast de paal en kon VKW opgelucht ademhalen. Rolder Boys stuurde ook nog de boomlange voorstopper Jasper Kroon nog naar het front wat VKW de mogelijkheid bood om in de counter toe te slaan. Zonder dat Rolder Boys tot grote kansen kwam. De  defensie onder aanvoering van libero Wessel Oosterhof en voorstopper  Jens Nomden bleven fier overeind. In blessuretijd werd dan eindelijk de bevrijdende 3-1 gescoord. Mario Wielink werd keurig vrij gespeeld en zijn schot werd onderweg door Sybren Kool ,die de bal tegen het hoofd kreeg geschoten verlengd en met een grote boog verdween de bal over de aan de grond genagelde Geertsema in het doel. Dit was een bekroning van het goede spel in de tweede helft en gezien het spelbeeld over  90 minuten een terechte uitslag. In de laatste seconden van dit duel had Kool zijn goede optreden met nog een goal kunnen bekronen toen Bart Bouwmeester vanaf rechts een scherpe voorzet verstuurde maar Kool wist de bal niet de juiste richting mee te geven en de bal verdween in het zijnet. Scheidsrechter Wever,die goed floot, maakte na 94 minuten een einde aan deze boeiende wedstrijd waarbij beide ploegen op het scherpst van de snede hun duels uitvochten. Na de wedstrijd bleek dat Roel/vd Veen een zwaar gekneusde dikke teen aan het duel heeft over gehouden en waarschijnlijk hiermee wel een week of vier zoet is. Door de overwinning is VKW nu gedeeld koploper samen met Alcides en Gomos die net als VKW negen punten hebben behaald uit drie wedstrijden. Volgende week zondag gaat de ploeg van Piening op bezoek bij FVC in Leeuwarden  die 1 punt uit drie wedstrijden heeft vergaard.