3 - 0

VKW 2

Hoofdklasse A

14 april 2019 10:00

Na het verdienstelijk gelijkspel vorige week tegen koploper Alcides moesten de mannen uit Westerbork vandaag op bezoek bij het op de vierde plaats staande GOMOS uit Norg. VKW neemt zelf de derde positie op de ranglijst in met een voorsprong van 7 punten. De ploeg van trainer Speelman heeft wel  twee duels minder gespeeld . Trainer/coach Johan Piening van VKW had weer de nodige problemen op te lossen,want opnieuw zes spelers ontbraken in de selectie. Met de jongelingen Coen Waninge en Jurjen Kort en verder Jeroen Klaucke en Roel v/d Veen op de bank begon deze wedstrijd onder leiding van de heer Stel uit Leeuwarden om 10.00. Na een aftastend begin waarin aan beide kanten geen grote kansen vielen te noteren was het VKW dat na 20 minuten gevaarlijk werd over de linkerkant. Het was de wederom keihard werkende Corné  v/d Berg die op links de combinatie aan ging met Marijn Klok. Via een snelle actie  van de bebrilde middenvelder werd zijn voorzet net gemist door Roy Hutter. Hiermee was de  koek van VKW wat de eerste helft betreft op. De Westerborkers moesten na een half uur wel  opnieuw een tegenslag incasseren.  Centrale verdediger Wessel Oosterhof moest zich naar het zich laat aanzien met een ernstige teenblessure laten vervangen. Jeroen Klaucke was zijn vervanger.  In de 37e minuut kwam Gomos op voorsprong. Middenvelder  Jelle Smilda werd niet goed verdedigd door Jelle de Jong  en uit de draai wist hij doelman Bjorn Blauw  kansloos te laten met een schot in de bovenhoek. Met deze 1-0 kon er aan de thee worden gegaan. In de rust werd Marijn Klok vervangen door Roel v/d Veen. Piening heeft zijn ploeg er nogmaals op gewezen dat er meer beweging zonder bal moest komen en dat er nauwkeuriger gespeeld moest worden om nog tot een goed resultaat te komen. Na de aftrap was het  in de 52e minuut Jelle de Jong die doelman Klaassens van Gomos onder vuur nam. Het schot van 25 meter kon door de goalie nog net tot hoekschop verwerkt worden. Een kwartier later was het GOMOS dat het duel besliste. Uit een goed genomen hoekschop was het de ingevallen Roel v/d Veen die vergat om het kopduel aan te gaan en zo mocht zijn tegenstander de bal ongehinderd inkoppen voor de 2-0.  Hierop besloot Piening Coen Waninge te brengen en naar een 3:4:3 systeem te wisselen om zodoende toch nog minimaal een punt aan dit duel over te houden. Het balbezit nam hiermee wel toe maar echte grote kansen werden niet gecreëerd . Wel moest in de slotfase Jelle de Jong nog met een lichte hamstringblessure het veld verlaten voor hem kwam Jurjen Kort voor de laatste 10 minuten.  In de 85e minuut werd het duel definitief door GOMOS beslist. Nadat iedereen aan Westerbork kant riep dat de bal over de zijlijn gespeeld moest worden in verband met een blessure van een Norger speler besloot de ploeg door te voetballen. In deze situatie kwam  aanvoerder Jens Nomden oog in oog met Bryan Riemsma die omspeelde op snelheid Nomden en hij wist met een lage schuiver doelman Blauw voor de derde keer te passeren deze morgen. De goed leidende scheidsrechter Stel floot na 95 minuten voor het laatst dit duel. En stuurde VKW 2 met een verdiende nederlaag terug naar Westerbork.  Na de collectief puike prestatie van vorige week liet de ploeg het deze keer lelijk afweten. Vooral de strijdlust en de overtuiging ontbrak vandaag en dat is meestal toch de basis van succes. Waar het vorige week nog leek dat de ziekenboeg langzaam leeg zou lopen kwamen er weer twee zo op het oog vervelende blessures bij. Tweede paasdag komt Sc Stadskanaal op bezoek. Wil VKW bij de eerste drie eindigen dan zal het hoe dan ook uit  een ander vaatje  moeten tappen . De wedstrijd op De Perkenslag vangt aan om 10.00. Mocht u geen zin hebben in neuties schieten kom dan gezellig een keer langs.