VKW 2

Hoofdklasse A

30 september 2018 11:00

Zevenklapper VKW 2 tegen Dalen 2.

Na de 3-1 overwinning van vorige week tegen Hoogeveen moest er deze week aangetreden worden in Dalen. Piening moest het doen zonder de geblesseerden Rinze Geuzinge,Bart Bouwmeester en Ivo Juffermans, die aan zijn schouder geopereerd moet worden, en er zeker tot na de winterstop uitligt. De bank werd deze zonnige herfstmorgen warm gehouden door Jeroen Klaucke,Arwolt Stevens,Sybren Kool en Frits Nijstad. Laatstgenoemde zal deze zondagmorgen nog van zich laten horen. De wedstrijd stond onder leiding van Joop Brussen uit Coevorden. Dalen 2 had bij haar debuut  op hoofdklasse niveau een verdienstelijk punt behaald bij GRC Groningen en was er dus op gebrand om de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg begon in een 1:3:4:3 opstelling en probeerde hiermee VKW vanaf het begin onder druk te zetten. Dit mislukte volledig want het was Remco Poort,één van de beide spitsen aan VKW zijde die in de 5e minuut Mario Wielink bediende wiens  inzet gekeerd werd  door doelman Rick Boesjes van Dalen. Dit was uitstel van executie want nog geen twee minuten later was het aanvoerder Bart Strijk die met een splijtende pass binnendoor dezelfde Wielink vrij voor Boesjes zette. Ditmaal rondde de goalgetter beheerst af en liet doelman Boesjes met een schuiver kansloos. Deze snelle voorsprong moest de ploeg uit Westerbork rust geven,maar het tegendeel was waar. Dalen bleef de opbouw vroeg verstoren en VKW was niet bij machte om hier onder uit te voetballen. Het veelvuldige balverlies leidde overigens niet tot veel uitgespeelde kansen aan Daler zijde. Toch was het Jelle de Ridder die in de 21e minuut zijn ploeg langszij had kunnen brengen doch zijn kopbal verdween boven doelman Bjorn Blaauw rakelings over de deklat. VKW probeerde met lange ballen de beide spitsen te bereiken hetgeen enige keren lukte maar telkens was de verdediging van Dalen onder leiding van aanvoerder Bert Meppelink attent en wist men voorlopig verder onheil te voorkomen. Toch kwam VKW op een verdiende 0-2 voorsprong toen Jelle de Jong met een strakke pass opnieuw Wielink vond en ditmaal scoorde de spits in de korte hoek. Dit was tevens de ruststand. In de rust moest Jelle de Jong noodgedwongen met een polsblessure achter blijven in de kleedkamer. Arwolt Stevens kwam voor hem in de plaats. Ook Remco Poort werd gewisseld en voor hem kwam de al eerder gememoreerde Frits Nijstad in de ploeg. De linksbenige spits werkt aan zijn herstel na een lange periode van blessureleed en moet via het tweede terug zien te komen op niveau, zodat hij weer aan kan sluiten bij het eerste. De aanvaller stond koud op het veld of hij had zijn eerste goal van deze middag al gemaakt. Collega spits en één van de uitblinkers deze morgen, Wielink bediende zijn compagnon in de aanval op maat en beheerst schoot deze de 0-3 op het scorebord. Zes minuten later liet Nijstad opnieuw de VKW aanhang juichen toen hij wederom werd bediend door Mario Wielink en voor de 0-4 tekende. Piening besloot hierop aanvoerder Bart Strijk naar de kant te halen. Strijk ondervond wat last van zijn achillespees en werd vervangen door Jeroen Klaucke. Klaucke ging op de rechtsbackpositie spelen en Erwin Willems nam de linksbackpositie over van Strijk. VKW bleef de gevaarlijkste ploeg en binnen 20 minuten na zijn invalbeurt had Nijstad voor een loepzuivere hattrick kunnen tekenen toen hij wederom door Wielink op maat werd bediend. Nijstad had een leeg doel voor zich maar in plaats van de bal beheerst in het lege doel te schieten, schoot hij de bal op het dak van de goal. In de 70e minuut was het de gevaarlijkste man aan Dalen kant,Jelle de Rudder die voor de eretreffer kon zorgen,maar zijn schot spatte op de deklat uiteen. Doelman Bjorn Blaauw deed ook nog een duit in het zakje want hij was het die met een precieze en verre uittrap de diep sprintende Arwolt Stevens vond en ook hij was  scherp in de afronding want bij zijn eerste kans tekende hij voor de 0-5 in de 72e minuut. Piening besloot hierop de laatste wissel in te brengen. Voor Mart van Zwieteren kwam jongeling Sybren Kool. VKW bleef op zoek gaan naar meer goals. En in de 80e minuut was het opnieuw raak toen weer Wielink de andere uitblinker Nijland wederom een niet te missen kans bood. Deze keer was het wel raak en tekende hij voor zijn derde en VKW’s zesde goal. Vlak voor tijd werd Dalen via de Rudder  nog een keer gevaarlijk toen hij  zijn inzet opnieuw  via de lat over de goal zag verdwijnen. Het slotakkoord was voor Nijstad toen Wielink hem weer met een prima pass bediende. Waar Nijstad eerder een 100%  kans had gemist kapte de spits nu zijn tegenstander en de keeper uit om daarna de bal in het lege doel te schuiven en zo voor de 0-7 eindstand te tekenen. Grote man aan VKW kant was dus behalve Mario Wielink ook invaller Frits Nijstad die op de weg terug lijkt om weer aan te sluiten bij het eerste. Groot compliment verdient de gehele ploeg voor de wijze waarop deze overwinning tot stand is gekomen. Met een maximale inzet en 100% concentratie heeft VKW 2 opnieuw bewezen dat er een enorme potentie schuil gaat in deze selectie en kan het indien iedereen fit blijft een mooi seizoen gaan worden voor de blauw- witte brigade. Volgende week komt Rolderboys op het sportpark De Perkenslag op bezoek. Deze ploeg heeft uit de eerste twee wedstrijden 1 punt behaald en zal erop gebrand zijn om 1 of meer punten mee te nemen uit Westerbork. Zaak dus voor VKW om met dezelfde instelling te spelen als de laatste weken en deze tegenstander niet te onderschatten. Aanvang wedstrijd 10.00 uur.