Stadskanaal 2

Hoofdklasse A

22 april 2019 10:00

Deze tweede paasdag moesten de Borkers op het eigen sportpark De Perkenslag aantreden tegen laagvlieger SC, Stadskanaal. Ongeveer 50 toeschouwers hadden de moeite genomen om VKW 2 onder een stralend zonnetje aan het werk te zien.
De ploeg van trainer Tauran bevindt zich op de voorlaatste plaats en degradatie naar de reserve eerste klasse  dreigt voor de Knoalster. De mannen van trainer Johan Piening waren voorafgaand aan deze wedstrijd ervan doordrongen dat er drie punten aan het totaal toegevoegd moest worden om de derde plek op de ranglijst te behouden. Zonder libero Wessel Oosterhof,die met een scheurtje in zijn dikke teen de rest van het seizoen moet toekijken, werd de lange lijst van afwezigen uitgebreid. Scheidsrechter van vandaag was de heer Gerrie Louwers uit Zwartemeer. De eerste fase van dit duel nam Sc. Stadskanaal  een afwachtende houding aan en werd de bal veelvuldig aan VKW gegund zonder dat hier overigens iets mee werd gedaan. Het gortdroge en hobbelige veld maakte het bijna onmogelijk om de bal in één keer te spelen wat de snelheid in het spel niet ten goede kwam. Toch wist VKW in de 21e minuut de wedstrijd open te breken. Het was Marijn Klok die de vrijstaande Roy  Hutter in de zestien vond en met een schuiver in de verre hoek doelman Harold Koster van Stadskanaal het nakijken gaf. Het verdere verloop van de eerste helft gaf het zelfde spelbeeld. VKW veel balbezit en Stadskanaal loerend op de counter. VKW probeerde nog voor de rust verder afstand te nemen maar verder dan wat verdwaalde schoten kwam de ploeg niet. Derhalve werd met een 1-0 tussenstand gerust. Marijn Klok bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Arwolt Stevens die zijn plaats in de voorhoede innam. Er werd op gehamerd om de voorsprong uit te bouwen hetgeen in de 62e minuut ook gebeurde. Goed doorzetten op de achterlijn van Corné v/d Berg leverde balbezit op en zijn voorzet werd koeltjes door opnieuw Hutter, volley met binnenkant voet ,ingeschoten. Dit was het sein voor Stadskanaal om uit hun schulp te kruipen en binnen een minuut lag de aansluitingtreffer achter de tot dan toe werkloos toekijkende doelman Bjorn Blauw. Het was Joost Oldenmenger die alle tijd en ruimte van de verdedigers van VKW kreeg om uit te halen en vanaf een meter of 20  joeg hij de bal in de verre hoek. Piening besloot in de 70e minuut om zijn laatste twee wissels in te brengen en haalde Roy Hutter en Roel v/d Veen naar de kant. Jeroen Klaucke en de van het derde geleende Robbert Tolman waren de vervangers. VKW kreeg hierop nog wat kansen om weer afstand te nemen. Eerst was het v/d Berg die zijn verdwaalde voorzet net over de deklat zag verdwijnen en niet veel later schoot Arwolt Stevens uit kansrijke positie net naast. De grootste kans was wederom voor v/d Berg maar hij schoot in de slotfase recht op de doelman waar misschien een bal breed op de geheel vrijstaande Mario Wielink een betere optie was geweest. Iedereen verzoende zich al met een overwinning voor VKW maar Stadskanaal kwam in blessure tijd toch nog onverdiend langszij. Uit een kluts viel de bal pardoes voor de voeten van een Stadskanaal speler en van drie meter afstand wist hij doelman Blauw te passeren. Helaas was de tijd tekort om alsnog de drie punten in eigen huis te houden en na vier minuten bijgeteld te hebben floot de uitstekende scheidsrechter Louwers voor de laatste keer. Teleurgesteld dropen de mannen van VKW af wetende dat het hier een enorme kans had laten liggen om eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd tegen GAVC uit Grouw . Deze wedstrijd wordt niet zoals gebruikelijk om 10.00 uur gespeeld maar zal er afgetrapt worden om 12.00 uur.