4 - 5

Peize 2 (zon)

Hoofdklasse A

17 maart 2019 10:00

Vandaag stond het thuisduel tegen Peize op het programma. In de voorbereiding van dit duel sijpelde langzaam het verschrikkelijke nieuws binnen van hetgeen de nacht ervoor was gebeurd. Bij een ernstig auto ongeluk waarbij drie inwoners uit Westerbork en één uit Smilde waren betrokken bleek na afloop van de wedstrijd dat er drie dodelijke slachtoffers,allen broers uit Westerbork,om het leven zijn gekomen. Één van de slachtoffers is een 16 jarige speler van een JO 17 team van VKW. Binnen de club is de verslagenheid groot en wij wensen namens de selectie en begeleiding de nabestaanden ontzettend veel sterkte met dit ondragelijk verlies.
Dan de wedstrijd van vandaag in de reserve hoofdklasse  tegen Peize 2. De ploeg van trainer/coach Erwin Hagenauw dolf in oktober duidelijk met 0-5 het onderspit en VKW was mede gezien de stand op de ranglijst vooraf de grote favoriet. Zonder de al weken,met een hamstringblessure aan de kant staande topscorer Mario Wielink,begonnen de mannen van trainer/coach Johan Piening aan dit duel. Piening moest nog een tegenvaller slikken want de laatste weken in de aanval opererende en goed presterende Bart Bouwmeester had zich verslapen en werd naar de bank verwezen. Zijn plaats werd ingenomen door Remco Poort. Scheidsrechter bij dit duel was de heer Koning uit Bolsward. Na het beginsignaal gebeurde er vrij weinig voor beide goals. Beide ploegen probeerden een opening te vinden hetgeen door goed verdedigen aan beide kanten niet lukte. Na 22 minuten werd de wedstrijd door VKW opengebroken. Na een goede aanval wist Remco Poort slim de geheel vrijstaande Jerremy Weerts te bedienen en voor hem was het eenvoudig,om in het door doelman Ronnie Hummel verlaten doel, te scoren. Vanaf de aftrap zocht Peize direct de weg naar het doel van Bjorn Blauw die na een welverdiende vakantie zijn  plaats weer onder de lat had ingenomen. Uit deze aanval ontstond een corner die strak door Danny Kregel voor het doel werd gebracht. De uit zijn doel komende Blauw miste de bal en voor spits Mutter was het eenvoudig om de bal binnen te knikken. Dit soort standaard situatie heeft VKW al vaker de kop gekost en verdiend dan ook de nodige aandacht. De wedstrijd was nu volledig ontbrand en er ontspon zich een waar gevecht op het moeilijk bespeelbare B veld. Nog geen 10 minuten na de gelijkmaker was het de man van de 1-0 Weerts die na een individuele actie de deklat boven Hummel teisterde. Uit de terugspringende bal was het Peize dat razendsnel counterde en via de snelle rechtsbuiten Richard Huberts was het in plaats van 2-1 zomaar 1-2. Dit na amper een half uur en het leed was nog niet voorbij voor de ditmaal geheel in het oranje gestoken VKW. Amper twee minuten na de 1-2 lag ook de 1-3 al in het net achter doelman Blauw. Slecht verdedigend ingrijpen en zonder ook maar enige rugdekking te verzorgen was het opnieuw Huberts die scoorde. Dit was een geweldige domper maar binnen een minuut stond het alweer 2-3. Het was de mee opgekomen libero Lars Andresen die in de zestien van Peize 3 man uitkapte en beheerst afrondde. Dit gaf de ploeg nieuwe energie en verwoed ging men nog voor de rust op jacht naar de gelijkmaker. Drie minuten in blessuretijd kwam deze er ook. Een hoekschop werd door keeper Hummel slecht verwerkt doordat hij de bal losliet. Lars Andresen stond klaar om de bal in te koppen maar werd daarbij door dezelfde Hummel achterover getrokken wat scheidsrechter Koning deed besluiten om terecht een strafschop toe te kennen. Andresen zelf besloot om zich te ontfermen over deze kans op de gelijkmaker en uiterst koelbloedig schoot hij de 3-3 binnen. Scheidsrechter Koning besloot direct voor het rustsignaal te fluiten zonder dat Peize nog hoefde af te trappen. In de rust waren de spelers het er wel over eens dat er vooral verdedigend geconcentreerder moest worden gespeeld. Besloten werd om vooral linksback Bart Strijk iets gecontroleerder te laten spelen om zodoende de gevaarlijkste man aan Peize kant,Richard Huberts, te neutraliseren. Frank Giesselbach werd naar de kant gehaald,hij moest ‘s middags nog bij het eerste aansluiten en voor hem in de plaats kwam Roel v/d Veen. Na zeven minuten in de tweede helft moest Piening wederom noodgedwongen wisselen toen aanvaller Remco Poort met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Voor hem in de plaats kwam langslaper Bart Bouwmeester. Bouwmeester stond nog geen vijf minuten op het veld toen hij VKW op voorsprong kon en misschien wel moest schieten. In de diepte weggestuurd dook de aanvaller op voor doelman Hummel maar zijn inzet was te pover en de doelman kon zonder moeite deze 100% kans onschadelijk maken. Na ruim een half uur moest Piening opnieuw wisselen. Na een flinke duw in de rug moest Jeroen v/d Loo het veld verlaten. De middenvelder werd door ambulancepersoneel na de wedstrijd onderzocht omdat de kleine middenvelder klaagde over enorm veel last van pijn bij de longen. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat de frêle middenvelder twee ribben heeft gekneusd en hij zal hierdoor een week of vijf /zes aan de kant staan. Gert v/d Veen was zijn vervanger. Twee minuten na deze wissel kwam Peize opnieuw op voorsprong. Opnieuw Huberts ging er vandoor en tekende voor zijn derde goal van de wedstrijd. VKW kon dus van voren af aan beginnen en moest wederom op jacht naar de gelijkmaker. Maar in plaats van 4-4 scoorde Peize de 3-5 door een kopbal van Marco Corsten.  Doelman Blauw kreeg nog wel een hand tegen de bal maar tergend langzaam rolde deze over de doellijn. Dit was de nekslag voor VKW en de eerste thuisnederlaag van dit seizoen dreigde er aan te komen. De ploeg rechtte nog één keer de rug en Piening ging alles of niets spelen. Met nog een kwartier op de klok bracht hij Rinze Geuzinge voor rechtsback Jeroen Klaucke . Achterin ging men met drie verdedigers spelen en voorin met vier aanvallers om in deze alles of niets poging toch nog een punt aan het duel over te houden. In de 80e minuut was het de in de spits geposteerde voorstopper Jens Nomden die uit een hoekschop rakelings naast kopte en zodoende net niet de 4-5 op het denkbeeldige scorebord zette. Toch viel de aansluitingstreffer toch nog. Opnieuw een hoekschop van Gert v/d Veen kwam voor de voeten van Wessel Oosterhof die zonder te twijfelen de bal binnenschoot. Met nog een paar minuten op de klok mocht VKW opnieuw een hoekschop aan de linkerkant nemen. Doelman Blauw werd ook naar het front gestuurd maar deze poging leverde niets op en het bleef bij een teleurstellende 4-5. De goed fluitende heer Koning besloot om na 94 minuten een einde te maken aan deze boeiende wedstrijd met hoogte en dieptepunten. Peize was vandaag de ploeg die de meeste wil toonde om te winnen en profiteerde van de fouten aan VKW kant. Wil VKW nog mee doen om de titel zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden te beginnen as zondag in het uitduel tegen directe concurrent GRC Groningen. Deze ploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld en vier punten minder dan de Westerborkers. Bij winst blijft VKW dan voorlopig tweede op de ranglijst.