3 - 0

VKW 2

Hoofdklasse A

10 maart 2019 10:30

Vandaag stond de verre uitwedstrijd tegen SW Sneek op het programma voor de mannen uit Westerbork. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van de heer Struijs uit Leeuwarden. Met een niet geheel fitte selectie aan VKW kant werd er om half elf afgetrapt. Na een aftastend begin kreeg VKW in de 11e minuut de eerste grote kans toen via een vloeiende aanval over rechts de mee opgekomen back Jeroen Klaucke met een voorzet spits Remco Poort in stelling bracht, maar zijn inzet verdween helaas over de deklat. Na een kwartier kreeg VKW opnieuw een grote kans toen Jerremy Weerts met de bal op volle snelheid de verdediging zijn hielen liet zien. Zijn schot belandde echte op de verre paal en kon door de Sneker defensie weggewerkt worden. Twee minuten later was het aan de andere kant wel direct raak. Uitblinker bij SW Sneek Fekadu Toussaint wist met een schot in de verre hoek invaller doelman Jesper Roest kansloos te laten. Waar VKW dus al in het eerste kwartier op een 0-2 voorsprong had kunnen staan was het opeens 1-0 voor de mannen van trainer/coach Richard Douwes. VKW was de betere ploeg maar moest oppassen voor de gevaarlijke counters van SW Sneek. Vijf minuten na de 1-0 hadden de Borkers ook zomaar met 2-0 achter kunnen staan ware het niet dat een inzet op miraculeuze wijze nog van de doellijn gewerkt kon worden. Na een half uur mocht VKW 4 corners op rij nemen,genomen door Gert v/d Veen , en allen leverden  gevaar op maar geen goal. VKW bleef jagen op de gelijkmaker maar tot de rust bleef het bij 1-0. In de pauze moest Piening noodgedwongen verdedigende middenvelder Jeroen v/d Loo vervangen door JO 19 junior Jelmer Hoornveld. Piening gaf aan dat vooral Toissant bij SW Sneek aan banden moest worden gelegd zodat de angel uit het spel bij Sneek gehaald zou worden. VKW ging vanaf de aftrap direct op jacht naar de gelijkmaker, zonder tot grote kansen te komen. In de 65e minuut kwam de ploeg uit Westerbork goed weg. Een niet al te hard schot glipte door de handen van doelman Roest maar hij wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net voor de doellijn klemvast te pakken. In de 70e minuut was het uitblinker aan VKW kant Bart Bouwmeester die met een geweldige actie een paar verdedigers het bos instuurde. Zijn inzet in de verre kruising werd met een eveneens geweldige reflex door doelman Rasheed Shakur Postma echter onschadelijk gemaakt. Na 80 minuten werd de wedstrijd beslist door SW Sneek. Een schot van 20 meter verdween door een mêlee van spelers in de goal waarbij doelman Roest te laat de bal zag aankomen. Piening besloot om de van een blessure teruggekeerde Remco Poort naar de kant te halen en voor hem in de plaats kwam de eveneens van een blessure teruggekeerde Rinze Geuzinge. VKW ging alles of niets spelen en kreeg in de 82e minuut nog een grote kans op de aansluitingstreffer  toen Jerremy Weerts een voorzet van Bouwmeester ineens op de slof nam maar zijn inzet verdween rakelings over het Sneker doel. In de slotfase wist SW Sneek de score nog uit te breidden naar een geflatteerde  3-0 door uit een counter raak te schieten. De uitstekend fluitende heer Struijs floot na exact 90 minuten voor het eindsignaal en liet VKW gedesillusioneerd achter. Sneek was na drie nederlagen op rij de gelukkige in de wedstrijd waar VKW opnieuw aantoonde de het terecht bovenin meedraait maar in deze wedstrijd het beetje geluk niet aan haar zijde had. Volgende week wordt in het stadion “de Perkenslag” de wedstrijd tegen provinciegenoot Peize gespeeld. Hopelijk is de ziekenboeg dan weer iets verder leeggestroomd en zijn in ieder  geval de vakantiegangers heelhuids teruggekomen. Aanvang van de wedstrijd is 10.00 uur.