Datum

26 mei 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zondag stond het laatste competitieduel op het programma. Thuis ontving VKW 2 het op de 13e plaats staande FVC uit Leeuwarden. De Leeuwarders moesten winnen om hiermee de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en VKW wilde de derde plaats op de ranglijst behouden. FVC 2 had voor de winterstop de Westerborkers de eerste nederlaag toegebracht en was dus uit op een sportieve revanche.
De wedstrijd stond onder  leiding van de heer Beenker uit Bovensmilde.  De eerste twintig minuten gebeurde er weinig voor beide goals. VKW had wel meer balbezit maar wist in de eindfase van de aanval niet de juiste mensen in stelling te brengen en FVC had het vizier ook nog niet scherp afgesteld. In de 21e minuut scoorde VKW wel. Vanaf de rechterkant mocht Jelle de Jong een hoekschop nemen en de mee opgekomen centrale verdediger Jens Nomden kopte snoeihard de bal langs doelman Karst Wouda. De voorsprong was verdiend maar werd binnen een minuut alweer teniet gedaan. Een voorzet vanaf de linkerkant kon ongehinderd ingekopt worden door de geheel vrijstaande spits Xander ten Cate. Dit was even een domper voor de ploeg van trainer/coach Johan Piening maar onder aanvoering van de weer sterk spelende Jelle de Jong werd de draad weer opgepakt en probeerde VKW met verzorgd voetbal weer op voorsprong te komen. Binnen het half uur was het de van eigen helft vertrokken Roy Hutter die de meegesprinte Jerremy Weerts een niet te missen kans bood op de 2-1. De naar Gieterveen vertrekkende spits schoot dan ook onberispelijk raak en luisterde zo zijn afscheid op met een doelpunt. Met deze stand werd er ook gerust . In de rust werd besloten om FVC op onze helft op te vangen en doormiddel van de snelle counter toe te slaan. Binnen drie minuten na de rust had deze tactiek bijna succes. Hutter werd de diepte ingestuurd maar zijn lob verdween over doelman Wouda en de deklat over het doel. In de 52e minuut ontstond er wat tumult aan Leeuwarder kant toen libero Wessel Oosterhof van VKW in hun ogen hands maakte in het strafschopgebied. Oosterhof raakte in een poging de bal weg te werken misschien wel zijn hand maar scheidsrechter Beenker vond dat er terecht geen sprake van opzet was. Een minuut na dit incident had VKW op een 3-1 voorsprong moeten komen. Een prachtige steekbal op Weerts zette de spits alleen voor de doelman maar deze wist de inzet met zijn voet te keren.  In de 70e minuut kregen de afscheid nemende  Jerremy Weerts  en Roel van der Veen een publiekswissel. Weerts heeft twee seizoenen het blauw-wit gedragen en van der Veen,die naar buurman Beilen vertrekt, vijf seizoenen. Ook de geblesseerde Remco Poort en doelman Jasper Roest gaan de club verlaten. We wensen alle vertrekkende spelers veel succes bij hun nieuwe club. Bart Bouwmeester en Jasper Waninge waren hun vervangers. In de 73e minuut opnieuw een 100% kans voor VKW toen Jeroen Klaucke linkermiddenvelder Corné v/d Berg vrij voor de doelman zette,maar ook zijn inzet trof geen doel. Twee minuten later was het aan de ander kant wel raak. Een 1-2 tussen Max Spoelstra en Jeffrey Timmer werd door de laatste tot doelpunt gepromoveerd en zo stond er ineens een 2-2 op het scorebord waar het al 3 of 4-1 had moeten staan voor VKW. Piening bracht hierop zijn laatste wissel met Marijn Klok en haalde de Corné v/d Berg naar de kant. Beide ploegen speelden nu vol op de aanval wat vooral voor VKW de nodige kansen opleverde. In de 84e minuut was het Bart Bouwmeester die van dichtbij opnieuw doelman Wouda op zijn weg vond en in de rebound was het Jelle de Jong die van een meter of zes het doel volledig miste. Het zal waarschijnlijk  vermoeidheid bij de Jong zijn geweest. In de 90e minuut opnieuw een grote kans om de wedstrijd alsnog te beslissen maar nu was het Hutter die rakelings langs de kruising schoot. De aller grootste kans voor VKW kreeg invaller Jasper Waninge. Een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant vond het hoofd van de pas 17-jarige spits maar van drie meter afstand kopte hij de bal recht in de handen van de FVC doelman. Hiermee was de kans verkeken om alsnog de drie punten in Westerbork te houden. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd mocht FVC nog een hoekschop nemen. Doelman Wouda stoof mee naar voren. Maar gelukkig werd er niet meer gescoord en floot scheidsrechter Beenker na 95 minuten deze enerverende wedstrijd af.
Na afloop bleek dat Gomos 2 had gewonnen en de derde plaats overneemt van VKW 2. FVC  is door het gelijkspel samen met Dalen tot de nacompetitie veroordeeld om zo alsnog aan degradatie te ontsnappen. Voor VKW is het nu zaak om na een prima eerste competitiehelft waarin het de koppositie met de later kampioen Alcides deelde om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik wil alle supporters van VKW bedanken voor hun ondersteuning dit seizoen en hoop dat ze in het nieuwe seizoen weer aanwezig zullen zijn om de jongens aan te moedigen.