Scheidsrechter

R. (Rink) Wijnstra

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten de mannen uit Westerbork op deze mooie Moederdag op bezoek  bij LAC Frisia. De ploeg van trainer /coach Johan Piening bivakkeert op een keurige derde plaats op de ranglijst , waar tegenstander LAC Frisia vecht tegen degradatie en op een twaalfde plek terug te vinden is. Met negen afwezige selectiespelers  was het weer een hele puzzel voor Piening om  een representatief elftal binnen de lijnen te brengen.  Met de gebroeders Coen en Jasper Waninge uit de JO 19 werd de selectie aangevuld. Ook Jurjen Kort was opgeroepen maar hij liet helaas verstek gaan zodat de ploeg met 13 spelers koers zette richting Leeuwarden. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van de heer Wijnstra uit Drachten. Met de van een blessure teruggekeerde Jerremy Weerts in de aanval probeerde VKW direct het initiatief naar zich toe te trekken. In de 6e minuut viel de snelle openingstreffer voor VKW. Jeroen v/d Loo wist met een doortikbal Jerremy Weerts vrij voor doelman Thieu Dijkstra te zetten en met een mooie lob vanaf een meter of twintig wist hij de ver voor zijn doel staande goalie te verschalken. Dit was een mooie opsteker voor de blauw –witte brigade.  LAC Frisia had wel meer balbezit maar zocht constant Abubakar Suma die gelegenheids linksback Corne v/d Berg een lastige wedstrijd bezorgde. Suma kwam voordurend dreigend met zijn linker van rechts naar binnen om daarna  uit te halen. Zijn pogingen mislukten echter allemaal jammerlijk of de vervanger van de geblesseerde doelman Bjorn Blauw ,Wilfred Zeewuster, was op zijn post om de bal te pareren.  Na een kwartier bouwde VKW de voorsprong uit naar 0-2 . Een diepe bal van, de wederom uitstekend spelende middenvelder Jelle de Jong ,werd opgepikt door de razendsnelle Bart (Twarres) Bouwmeester. De middenvelder bracht de bal hard voor het doel waar de beide spitsen Jerremy Weerts en Remco Poort klaar stonden om de bal binnen te schieten. Het was Weerts die via een verdediger de doelman voor de tweede maal wist te passeren. Het balbezit bleef bij LAC Frisia maar het meeste gevaar kwam in de omschakeling vooral van VKW.  Na ruim een half uur viel de mooiste goal van deze morgen. Een prachtige pass vanuit de as van het veld zette Bouwmeester aan het werk , zijn trekbal werd koelbloedig door de pas 16 -jarige Jasper Waninge beheerst in de kruising geschoten en tekende zo dus voor de drie 0-3. Deze goal was een aanval uit het boekje waarbij over drie schijven werd gescoord. Met deze tussenstand werd de kleedkamers opgezocht. In de rust werd er op gehamerd dat iedereen gefocust moest blijven om met een goed resultaat terug te keren naar Westerbork . Piening bracht Roel v/d Veen in het veld voor Jerremy Weerts. Van de Veen ging op 10 spelen waardoor Waninge doorschoof naar de spitspositie. In de tweede helft een zelfde spelbeeld . Veel balbezit voor de Leeuwarders maar echt grote kansen kregen de gastheren niet. Doordat Piening in de eerste helft linksback v/d Berg van positie had laten wisselen met linkermiddenvelder Jeroen v/d Loo  was het gevaar Suma grotendeels geneutraliseerd. Doelman Zeewuster moest enkel handelend optreden bij afstandschoten. Aan de andere kant had het in de 52e minuut zomaar 0-4 kunnen staan toen de mee opgekomen aanvoerder Jens Nomden een prima genomen hoekschop door de Jong rakelings over de deklat kopte. Na ruim een uur mocht LAC Frisia een strafschop nemen. Scheidsrechter Wijnstra ,die overigens een prima wedstrijd floot, gaf na een te hoog been en dus gevaarlijk spel van voorstopper Rinze Geuzinge een strafschop aan de gastheren. Suma nam plaats achter de bal en hij liet doelman Zeewuster kansloos en tekende voor de 1-3. Piening besloot om Coen Waninge in te brengen en haalde spits Remco Poort naar de kant. Met nog 20 minuten op de klok probeerde LAC Frisia om uit alle macht  de aansluitingstreffer te produceren, maar de defensie onder leiding van Nomden bleef fier overeind. VKW daarentegen bleef levensgevaarlijk in de counter en via v/d Berg en Bouwmeester  kreeg het kansen om de score verder uit te breidden,maar steeds was de laatste pass onzuiver. Toch kwam er nog een vierde goal voor VKW op het scorebord. Opnieuw was v/d Berg zijn directe tegenstander op snelheid de baas en zijn voorzet werd door de jongste Waninge op waarde geschat en uiterst beheerst tekende hij met zijn tweede treffer voor de 1-4 eindstand. Na 2 minuten extra tijd bij getrokken te hebben floot de heer Wijstra voor het einde en konden er weer drie punten bijgeschreven worden aan het totaal. Piening complementeerde na afloop zijn ploeg voor de inzet en de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen. Vooral Jasper Waninge kreeg een compliment van de trainer voor de wijze waarop hij zijn taak had vervuld. Volgende week wacht wederom een zware tegenstander als een bezoek moet worden gebracht aan het op de vijfde plaats staande Rolderboys. Aanvang van deze wedstrijd is 10.00 uur.