5 - 0

VKW 2

Hoofdklasse A

31 maart 2019 11:00

Vandaag stond de verste uitwedstrijd voor VKW 2 op het programma. De equipe uit Westerbork ging op bezoek bij Emmeloord. De polderbewoners zaten net als VKW in een moeilijke fase en het team van Douwe Boomsma was er dus ook alles aan gelegen om het vertrouwen te herwinnen en de drie punten in eigen huis te houden. Johan Piening kon deze week aan de lange lijst van geblesseerden weer twee namen toevoegen en moest in dit duel 8 vaste krachten missen. Met een selectie van 14 man waarvan vier JO 19 spelers en Rob Enting van het derde werd er in alle vroegte afgereisd richting de polder. In de basis was er plek ingeruimd voor de gebroeders Coen en Jasper Waninge die zodoende hun debuut mochten maken. Vaste kracht en libero Wessel Oosterhof had zag verslapen en moest hierdoor op de bank plaats nemen. Coen Waninge was zijn vervanger en het moet gezegd hij deed dit met verve. Leidsman van dit duel was de heer Kimp uit Harlingen. Na tien minuten keken de mannen van Johan Piening al tegen een 1-0 achterstand aan. Een flitsende combinatie door het hart van de verdediging via Gokhan Palu werd knap afgerond door Yordi Peerdeman. Opnieuw moest VKW, evenals de laatste duels, weer in de achtervolging. Beide ploegen creëerden de rest van de eerste helft weinig tot niets en de beide keepers kregen dan ook weinig te doen. Piening moest na 20 minuten wel,de aan zijn rug geblesseerd geraakte, Jasper Waninge vervangen voor laatkomer Wessel Oosterhof.  Met de 1-0 in het voordeel van Emmeloord werd de rust bereikt. In de rust opnieuw een tegenvaller voor de Borkers. Het was de, van het derde geleende, spits Rob Enting die met een voetblessure in de kleedkamer achter moest blijven. Hiermee was Piening binnen 45 minuten zijn beide spitsen kwijt en vonden er de nodige omzettingen plaats wat het spel in de tweede helft niet ten goede zou komen.  Voor Enting werd JO 19 speler en debutant Martijn Snippe op de rechtshalfpositie geposteerd. In de 47e minuut kreeg de ingevallen Joris Vermaal de kans om de polderbewoners op een 2-0 voorsprong te koppen maar geheel vrijstaand voor doelman Bjorn Blauw mikte hij de bal naast het doel. Aan de andere kant was het aanvoerder en centrale verdediger Jens Nomden die met een kopbal uit een hoekschop van Jelle de Jong rakelings naast kopte. Tussen de 52e en 65e minuut liep Emmeloord uit naar een 4-0 voorsprong. Twee identieke aanvallen  werden door   Yordi Peerdemans  tot doelpunten gepromoveerd waarbij rechterverdediger  Jeroen Klaucke zijn directe tegenstander geheel uit het oog was verloren. De vierde werd gemaakt door de uitblinker aan Emmeloord zijde Gokhan Palu.  De langdurig geblesseerde 1e selectie speler mocht in het tweede zijn eerste wedstrijdminuten maken en liet zien dat hij bijna weer klaar is voor het hoogste niveau. VKW stond erbij en keek er naar zonder de middenvelder ook maar een strobreed in de weg te leggen. Piening besloot hierop de tegenvallende Jeroen Klaucke uit zijn lijden te verlossen en bracht met JO 19 speler Romar Smit opnieuw een debutant binnen de lijnen. Klaucke verzuchtte in de dug-out dat het niet best was en dit was nog zacht uitgedrukt. Misschien de volgende keer niet naar het piratenfestival gaan als je ’s morgens om 8.30 aanwezig moet zijn. In de 78e minuut werd de 5-0 op het scorebord geschoten. Het was wederom Yordi Peerdeman die nu vanaf de stip voor zijn derde en Emmeloords 5-0 tekende. De prima leidende heer Kimp die de kaarten op zak hield in dit sportieve duel floot na 90 minuten af en verloste daarmee VKW uit haar leiden. Dit betekende de vierde nederlaag op rij en de ploeg van Piening werd op de ranglijst gepasseerd door GRC Groningen en neemt nu de derde plaats in op de ranglijst.  Piening bedankte de JO 19 spelers  en derde elftal speler Rob Enting dat ze bereid waren om mee te gaan en  bereid waren de ploeg te helpen in deze moeilijke tijden. Volgende week komt trotse koploper Alcides op bezoek op de Perkenslag. Hopelijk keren er bij VKW dan wat spelers terug van hun blessures zodat er meer tegenstand kan worden geboden en Piening wat ruimer in zijn keuzes komt te zitten.  Aanvang van deze wedstrijd is 10.00.