Hoofdklasse A

24 maart 2019 11:00

Scheidsrechter

H.M. (Henk) Rozema

Vandaag moest VKW 2 aantreden  tegen het een plaats lager geklasseerde GRC 2 uit Groningen. Met  zes, om verschillende redenen afwezige selectie spelers, moest trainer/coach Johan Piening wederom puzzelen om een representatief  elftal het kunstgras op het sporpark Corpus ten Hoorn aan de aftrap te laten verschijnen. Corne v/d Berg,normaliter spelend in het derde, mocht hierdoor zijn seizoendebuut in de basis maken als linkshalf. De bank werd bezet door Rinze Geuzinge,Jeroen Klaucke, A jun Coen Waninge en de alleen in noodgevallen beschikbare Marijn Klok. Na vooraf een minuut stilte te hebben gehouden voor de verongelukte inwoners van Westerbork, die vorig weekend bij een verkeersongeluk om het leven waren gekomen, floot de scheidsrechter van vandaag de heer Rozema uit Loppersum voor de eerste keer. De beginfase was aftastend en beide ploegen creëerden geen grote kansen. Na twintig minuten was het VKW dat de eerste grote kans kreeg. Centrale middenvelder Arwolt Stevens soleerde door de GRC defensie maar zijn schot verdween voorlangs het doel. Na een half uur viel de openingsgoal in dit duel. Een voorzet werd door libero Wessel Oosterhof van VKW  buiten de zestien gekopt en ineens binnengeschoten door Sven Jager 1-0. Opnieuw moest VKW in de achtervolging,en nog geen twee minuten later moest VKW de volgende treffer incasseren. Na slecht verdedigen kreeg Romar Salomons alle tijd en ruimte om uit te halen voor de 2-0. VKW moest nu komen enin de 35e minuut was het de hard werkende Corne v/d Berg die Jerremy Weerts in stelling bracht die voor de aansluitingstreffer zorgde door koel af te ronden. Met deze tussenstand werden de kleedkamers opgezocht en was er weer perspectief voor de Borkers om in de tweede helft het tij alsnog te keren. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er meer initiatief in de diepte moest worden genomen en dat er zorgvuldiger in balbezit gespeeld diende te worden. Na één minuut had VKW al de gelijkmaker kunnen en misschien wel moeten maken.  Na een vloeiende aanval over rechts werd de bal bij de eerste paal door de van een blessure teruggekeerde Mario Wielink ingeschoten,maar keeper Sebas Ribbers kon nog net een hand achter de bal krijgen. Ook de door Jerremy Weerts ingeschoten rebound werd door een speler op de doellijn nog gekeerd zodat de 2-1 bleef staan. VKW trok de wedstrijd vanaf dat moment volledig naar zich toe en GRC beperkte zich tot counteren en tijdrekken. Vooral spits Rens Wardenier hield zich hier mee bezig en trapte na ieder fluitsignaal van de heer Rozema de bal weg. In plaats van dat de scheids deze speler een keer op de bon slingerde liet hij Wardenier rustig zijn gang gaan en trok na afloop zeven minuten extra tijd bij. In de 52e minuut ontsnapte VKW aan een grotere achterstand toen iemand van GRC de bal op de paal kopte. Piening besloot hierop Arwolt Stevens te vervangen voor Rinze Geuzinge. Hierdoor schoof Lars Andresen door naar de 10 positie en ging Geuzinge als controleur spelen. Tien minuten later moest aanvoerder Bart Strijk met een liesblessure het veld verlaten en werd vervangen door Jeroen Klaucke. VKW probeerde in het laatste kwart nog om de gelijkmaker te produceren,maar meestal was de eindpass onzorgvuldig of werd er te gehaast afgewerkt. In een alles of niets offensief werden Andresen en Oosterhof naar de kant gehaald ten faveure van Marijn Klok en Coen Waninge. Achterin ging men 1 op1 spelen en voorin werd Jens Nomden geposteerd om zodoende meer gevaar in de lucht te creëren. Toch leverde dit niet de verdiende gelijkmaker op. Het was GRC dat in de 97e minuut via een snelle counter via de irritante Wardenier nog de 3-1 wist te scoren. Scheidsrechter Rozema besloot hierop om niet meer af te laten trappen en floot voor het einde van de wedstrijd. Zowel trainer Peter Visser als ook Johan Piening waren het er na afloop over eens dat de wedstrijd door GRC eerder beslist had kunnen worden,maar dat VKW in de tweede helft ook zomaar met de drie punten aan de haal had kunnen gaan. Na deze nederlaag zal VKW in de resterende duels nog alle zeilen bij moeten zetten om de tweede plaats in handen te houden. Koploper Alcides is met een voorsprong van 12 punten uit het zicht verdwenen en GRC en Gomos zitten de ploeg uit Westerbork op de hielen. Volgende week staat er opnieuw een zware uitwedstrijd op kunstgras  op het programma. De blauw-witte brigade gaat op bezoek in Emmeloord dat tot dusverre een wisselvallig seizoen speelt. Misschien kan hier de negatieve spiraal worden doorbroken en kunnen er eindelijk weer drie punten worden bijgeschreven.