Hoofdklasse A

24 februari 2019 11:00

Scheidsrechter

R. (Richard) Pasveer

Vandaag stond de topper tussen Alcides en VKW op het programma. Vooraf stonden beide ploegen aan kop in de reserve hoofdklasse met allebei 2 verliespartijen achter hun naam. Daar waar VKW2 vorige week Dalen met ruime cijfers versloeg moest Alcides 2 in Groningen tegen GRC 2 een nederlaag slikken. Trainer/coach Johan Piening moest deze week enkele tegenslagen zien op te lossen. Zijn topscorer Mario Wielink viel af met een hamstringblessure en tot overmaat van ramp blesseerde rots in de verdediging Jens Nomden zich donderdag tijdens de training. Ook vaste krachten Jeroen van der Loo en Remco Poort moesten verstek laten gaan wegens blessures. Toch reisde de selectie, aangevuld met derde elftalspelers Corne van der Berg,David Engels en A junior Coen Waninge, vol vertrouwen af richting Meppel. Piening besloot om op de counter te gaan spelen met de snelle spitsen Jerremy Weerts en Bart Bouwmeester voorin. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van de heer Slagveer uit Sneek en om 11.00 uur werd er onder een stralende zon afgetrapt. De verwachtingen aan Westerbork kant konden al snel in de koelkast want na ruim een kwartier stond het al 2-0 voor de Meppelers. Eerst was het voorstopper Wessel Oosterhof die met een uiterste krachtsinspanning een inzet uit de doelmond probeerde te werken,maar doordat hij de bal niet goed raakte verdween de bal achter de eigen doelman in het dak van het doel. Na deze tegenvaller was VKW niet bij machte om de tegenstander onder druk te zetten. Alcides was over het hele veld de fellere partij en schuwde het duel niet zonder dat het daarbij over de schreef ging. VKW moest achteruit en het was in de 17e minuut toen de 2-0 werd gescoord. Een overtreding van Jelle de Jong net buiten de zestien werd door Ramon van de Haar gepromoveerd tot doelpunt. Dit was een forse tegenslag voor de blauw-witte brigade. Met af en toe een plaagstoot in de counter, waar vooral Bart Bouwmeester erg actief was, probeerde VKW de doelman van Alcides te passeren. Met de 2-0 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Piening merkte op dat vooral feller in de duels gespeeld diende te worden om toch nog een resultaat te halen. Beide ploegen betraden zonder wijzigingen het veld voor de tweede helft. VKW nam nu wel het initiatief en probeerde uit al macht de aansluitingstreffer te maken. Uit één van die aanvallen was Jerremy Weerts die was ontsnapt aan buitenspel  en met een bekenken lob passeerde hij de doelman van Alcides. Waar iedereen dacht aan een goal gooide de assistent roet in het eten door onterecht te vlaggen  voor buitenspel. Misschien tijd om de var ook maar in te voeren in het amateurvoetbal. Piening had inmiddels vier van zijn vijf beschikbare wissels binnen de lijnen gebracht om zodoende het tij nog te keren. Uit een ingooi van de ingevallen Gert van der Veen stoof Weerts het strafschopgebied in en met wederom een bekeken lob verschalkte hij de doelman maar ditmaal belandde de bal op het dak van het doel. In de 75e minuut werd de wedstrijd definitief door Alcides. De uitblinker aan Meppeler kant Van der Haar vond met een afgemeten voorzet Ruben Zanting die de bal ineens over doelman Bjorn Blauw volleerde en zo voor de mooiste goal van deze wedstrijd zorgde. Hierdoor was het laatste restje hoop verloren op een goed resultaat aan VKW zijde. Na exact 90 minuten floot de goed leidende Slagveer voor de laatste keer deze wedstrijd en verliet VKW 2 aangeslagen het veld. Alcides heeft nu evenveel punten als VKW maar een wedstrijd minder gespeeld. Voor de Borkers is het de scherven bij elkaar rapen en hopen dat de blessuregevallen snel terug keren op het veld. Volgende week staat het thuisduel tegen Gomos 2 op het programma.