2 - 1

Gomos 2 (zon)

Hoofdklasse A

3 maart 2019 10:00

Onder een zwaar bewolkte hemel waaruit de regen gestaag naar beneden viel moest VKW  deze zondagmorgen aantreden tegen het op de vierde plaats staande GOMOS  uit Norg. VKW had na de onnodige nederlaag van vorige week tegen koploper Alcides iets recht te zetten. Wil de ploeg van trainer coach Johan Piening een rol van betekenis blijven spelen om het kampioensschap  in de reserve hoofdklasse dan zou er vandaag gewonnen moeten worden. Scheidsrechter bij deze wedstrijd was de heer Lubberts uit Hoogeveen.

Vanaf de eerste minuut probeerde GOMOS VKW te verrassen middels hoog druk te zetten,maar via prima combinatievoetbal wist VKW hier onderuit te voetballen door de bal snel rond te laten gaan van kant naar kant. VKW nam na de eerste minuten de regie over en mede door het afjagen van de tegenstander kwam het in de 5e minuut al op voorsprong. Het was de ditmaal in de voorhoede geposteerde pijlsnelle Bart Bouwmeester die de centrale verdediger de bal ontfutselde en fraai via binnenkant paal scoorde. Deze snelle voorsprong gaf de blauw-witte brigade vleugels en met veel passie en strijd probeerde VKW de tegenstander al vroeg in de wedstrijd haar wil op te leggen. In de 14e minuut waren de Borkers dicht bij de 2-0 toen Tim Baardink een vrije trap op het hoofd van spits en A junior Mathijs Kanon legde maar diens inzet verdween in de handen van  de GOMOS doelman. In de 28e minuut was het wederom Baardink die de kwaliteiten van de doelman op de proef stelde. Het schot van Baardink leek in de kruising te verdwijnen maar met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman ten koste van een hoekschop erger te voorkomen. De wedstrijd werd grimmiger en scheidsrechter Lubberts gaf aan beide kanten een speler de gele kaart voor al  te enthousiast verdedigen. In de 41e minuut mocht GOMOS op rand zestien een vrije trap nemen. De bal werd in de muur geschoten en via de sterk spelende Jelle de Jong werd de vrijstaande Frank Giesselbach weggestuurd. Hij vond op zijn beurt de wegsprintende Bouwmeester die op volle snelheid zijn tegenstander achterliet en met een puike voorzet de meegelopen Giesselbach een niet te missen kans bood en hij schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Een counter uit het boekje dus en dat gaf de ploeg uit Westerbork vlak voor de rust wat meer lucht.  Met deze ruststand gingen beide besmeurde ploegen aan de thee. Piening prees zijn ploeg voor het vertoonde spel en de strijdlust en raadde zijn ploeg aan om ook in de tweede helft geconcentreerd te blijven spelen. Zonder wijzigingen traden beide ploegen aan voor de tweede helft. Het veld werd er door de vele regenval niet beter op en goed combinatievoetbal was bijna niet meer mogelijk. GOMOS probeerde met lange ballen de defensie van VKW onder druk te zetten maar deze gaf onder aanvoering van invaller doelman Jasper Roest niets weg. Toch kwam GOMOS terug in de wedstrijd toen het in de 55e minuut, na een overtreding, een vrije trap op 20 meter van het doel mocht nemen. De bal werd door Luuk Hofsteenge dwars door de muur langs de kansloze Roest geschoten. Hiermee was de wedstrijd weer opengebroken en het sein voor GOMOS om alle remmen los te gooien op jacht naar de gelijkmaker. Dit bood VKW de ruimte om via de counter de score uit te breidden. Maar steeds was de eindpass niet zorgvuldig genoeg en konden de spitsen en middenvelders van VKW de Norger doelman niet echt verontrusten. Aan de overzijde was Roest op zijn post en wist een inzet van 6 meter afstand nog met zijn voet te keren. In de 75e minuut bracht Piening Arwolt Stevens nog binnen de lijnen voor de moegestreden en hardwerkende jongeling Mathijs Kanon. In de slotfase had Bart Bouwmeester de wedstrijd definitief in slot kunnen/moeten gooien. Weggestuurd in de diepte omspeelde hij met een kapbeweging de uitgelopen Norger doelman maar met zijn linkerbeen schoof hij de bal in het zijnet in plaats van in het verlaten doel. Het bleef zodoende bij een 2-1 stand en opgelucht  en met gejuich werd het eindsignaal van de goed fluitende heer Lubberts begroet. Na afloop waren beide trainers het er over eens dat een gelijkspel tot de mogelijkheden had behoord maar dat VKW in de counter ook uit had kunnen lopen naar 3 of 4-1. Ook waren beide het er over eens dat  beide ploegen met veel strijd en inzet hadden gestreden om de volle buit te pakken.  Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij SW Sneek. Als er met dezelfde inzet en passie wordt gespeeld als deze zondag moet ook deze wedstrijd in een overwinning omgezet kunnen worden.