3 - 2

VKW JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 01

13 mei 2017 10:00

Afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De sfeer was goed vanwege de onverwachte overwinning op koploper ACV JO9-1 vorige week. VKW zou wel weer even lekker gaan voetballen en punten pakken. Pakte dat even anders uit! Vanaf het eerst moment was duidelijk dat De Weide er geen gras over liet groeien. Schot na schot, corner naar corner werd er op het VKW-doel afgevuurd. Ondanks de vele kansen hielden Joris, Matthijs, Ray, Mila en Guus de boel aardig dicht achterin. Af en toe een blok of een hand van de keeper was net voldoende om de bal aan de goede kant van de paal te krijgen. VKW stelde hier helaas erg weinig tegenover. Na 6 minuten dook Joris in slow motion door de lucht om het zoveelste schot uit de kruising te ranselen. Helaas zijn er geen beelden van dus, je had er bij mij moeten zijn. Met een ferme uitgooi werd Stef in stelling gebracht die na een korte rush de bal bij Tijs wist te krijgen. Die schermde bal goed af en krijgt de bal bij Matthijs. Zijn eerste schot werd nog geblokt maar de rebound verdween wel achter de keeper van De Weide. Geheel tegen de verhoudingen in stond het 0-1! De weide voerde hierna de druk nog verder op en VKW bleef ongeconcentreerd en was traag achter de bal aan rennen. Een schot werd door Matthijs nog net geblokt, Ray kon een keer stevig ingrijpen en een tegendoelpunt voorkomen maar het werd nu wel erg druk voor het VKW doel. Youri had nog weinig ballen gehad en bleef loeren op een counter, net als Daan die ook regelmatig op het middenveld kwam jagen. Met een scherpe pass wisten Guus en daarna Daan Youri toch een keer voor de keeper te zetten maar helaas miste de eindpass net de juiste snelheid. Ook Mila stoomde nog een keer goed door maar haar voorzet/schot ging voorlangs en over de achterlijn. Met veel kunst en vliegwerk haalde VKW de rust met nog steeds een 0-1 tussenstand.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde. De Weide vol op de aanval en VKW een beetje achter de feiten aan lopend. Helaas stond het vizier van een aanvaller van De Weide nu wel goed afgesteld en buiten het bereik van Joris vloog de 1-1 binnen. Hierna besloten de weergoden nog een beetje meer snelheid in het spel te brengen door wat lichte regen over het veld te strooien. Ballen schoten door en De Weide schoot zowaar nog vaker op doel dan in de eerste helft. Ondanks verwoede pogingen moest de VKW verdediging nu toch echt buigen voor het zoveelste schot. De 2-1 werd door Joris net gemist en voor het eerst kwam De Weide op voorsprong: verdiend ook trouwens. VKW kwam heel af en toe aan aanvallen toe maar Daan en Youri werden vakkundig gestopt voor ze gevaarlijk konden worden. Stef probeerde nog wel wat te forceren met een slalommetje hier en daar maar helaas zonder effect. Ongeveer 5 minuten voor tijd mocht De Weide nog een doelpunt bijschrijven. Het eerste schot dat Joris nog kon weg boksen, landde voor de voeten van een aanvaller van De Weide die naast schoot. De uittrap die daarop volgde was een van de mindere van dit seizoen en kwam bij een De Weide aanvaller terecht. Die schoof zonder pardon de 3-1 in de hoek. Alsof dat de VKW-ers wakker schudde, wisten de mannen en dame uit Westerbork eindelijk een tandje bij te schakelen. Een zondagsschot van Stef maakte het nog even spannend, 3-2, maar verder kwamen de blauwhemden vandaag niet. Met een 3-2 uitslag werd er terecht verloren. Volgende week speelt JO9-1 thuis de laatste wedstrijd van het seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!