Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 01

15 april 2017 10:00

ACV JO9-2 – VKW JO9-1

Zaterdag 15 april 2017 10.00 uur  te Assen

Vol spanning vertrekken we met 8 auto’s richting het sportpark van ACV te Assen. Vol goede moet om revanche te nemen op de vorige wedstrijd tegen ACV-2. Aan de voorbereiding op de trainingen zal het niet liggen. Het team is vandaag compleet en iedereen heeft er zin in.

Na het fluitsignaal om 10.00 uur begint de wedstrijd. Helaas merken we al snel dat het kleine kunstgrasveld en de harde wind er mede voor zorgen dat de balcontrole voor de spelers van VKW lastiger is, dan voor de tegenpartij. Die uiteraard gewend zijn om op het kleine kunstgras veld te spelen.

Ondanks dat VKW in de eerste helft meer aan de bal is, lukt het ze niet om te scoren. Er zijn wel een aantal mooie acties en kansen, maar de keeper weet alle ballen uit de goal te houden. In de 14e   minuut scoort ACV wel vanuit een snelle aanval, stand 1-0. Ondanks dat de spelers van VKW hun best doen, wil het scoren niet lukken. En net voor de rust lukt het ACV om nogmaals te scoren, stand 2-0.

Na de rust gaan de spelers weer vol goede moed het veld op, maar het blijft moeilijk om de bal goed onder controle te krijgen, waardoor VKW te veel duels verliest. Dit geeft de tegenpartij de ruimte om steeds beter te gaan spelen en meer aan te vallen. Maar door samen goed te verdedigen heeft VKW er toch nog voor gezorgd dat de eindstand op 2-0 is blijven staan. Een goal voor VKW zat er deze wedstrijd helaas niet in.

Jammer. Maar volgende week mogen jullie weer met frisse moed op een echt voetbalveld jullie talenten laten zien.