Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 01

1 april 2017 11:30

Scheidsrechter

André Hogeling

VKW JO9-1 – De Weide JO9-1                                                                                                 01-04-2017

Onder grote publieke belangstelling mocht VKW op blauw terrein aantreden tegen De Weide. Het zou toch leuk zijn om het goede voetbal van de afgelopen weken, vandaag ook eens op het scorebord te zien. VKW begint goed en er is gelijk een kans voor Youri. De verdediging van VKW moet nog even op scherp worden gesteld en daarom creëert ook De Weide een kans. De Weide schiet over. Er volgt een vrije bal voor Ray, Ray maakt een afstandsschot, maar helaas naast. Het spel gaat gelijk op. De scheids fluit scherp. Weer schiet De Weide over. VKW is sterk voor het doel, er hangt een doelpunt in de lucht. Thijs schiet net naast en ook Ray schiet buitenkant paal. Naast het genot van dit prachtige lenteweer ondervinden onze helden niet alleen hinder van de tegenstander, maar ook van een geagiteerde hommel en zo links en rechts een vlieg in het oog. In de 17e minuut is daar de 1-0 door een uitbraak van Thijs op Daan, Daan ziet Stef vrijlopen, Stef kapt en scoort.  Niet lang daarna scoort Daan in 1x vanuit de corner 2-0. Er volgt nog een mooie eenmansactie van Thijs, maar een doelpunt zit er voor rust niet meer in.                                                                                                          Na rust hebben onze helden nog een beetje last van klotsende (ranja) buiken, De Weide begint fel en er volgt een spannende actie voor het VKW doel, gelukkig staat Joris z’n mannetje! Er volgt nog een schot van de Weide, maar Joris kijkt ‘m naast. Guus en Mathijs vechten als leeuwen wanneer er nog een corner voor de Weide volgt. Het is een gevaarlijke drukte voor het VKW doel. Het spel gaat op en neer, gelijke kansen. Youri puntert een bal in het zijnet. Mathijs  schiet naar Daan, deze haalt uit, maar de bal wordt geblokt, Youri pakt hem op en scoort 3-0. Helaas moest er na deze actie een speler van De Weide met een hand/ arm blessure naar het ziekenhuis. Alle spelers, ouders en toeschouwers van VKW willen hem langs deze weg een voorspoedig herstel wensen.  De Weide herpakt zich en er volgt een snelle aanval, Mila vecht met huid en haar en blokt de bal. In de 16e minuut na rust is daar door onoplettendheid van VKW de 3-1. De Weide zet druk. Alwin en Henk voeren een tactische wissel door de verdediging van VKW op volle scherpte op te stellen.  Zo werd er na een spannende wedstrijd in het voordeel van VKW afgefloten: 3-1.

Volgende week spelen wij uit tegen FC Assen JO9-1.