Assen FC F3

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 07

23 april 2016 10:15

VKW F1 – FC Assen F3, eindstand: 7-2

Na een zwaar bevochten maar verdiende zege vorige week bij Fit Boys, was het vandaag de beurt aan FC Assen om bij VKW op de ranja te komen. Eerder in het seizoen werd er knap en verdiend met 2-1 gewonnen in Assen op kunstgras dus er werd hier en daar al weer gespeculeerd over “3 punten in de tas”. Op het veld werd echter al snel duidelijk dat Assen niet zomaar over de knie zou gaan. Het eerste schot van Assen werd door Joris gepakt en met een ferme trap wist hij de bal bij Koen te krijgen voor een eerste VKW uitbraak. Tot een schot kwam het helaas nog niet maar de eerste minuten golfde het spel aardig heen en weer. Na ongeveer 5 minuten kreeg Daan de eerste hoekschop. In plaats van een doelpunt van VKW volgde een uitbraak van Assen dat met een schot van afstand Joris wist te verschalken. De bal stuitte vlak voor hem en met een boogje verdween deze over hem heen in het VKW doel: 0-1. Bijna gelijk vanaf de aftrap werd er echter weer richting het Asser doel gevoetbald. Koen en Daan kregen een paar kansen maar het samenspel was nog niet optimaal. In de 12e minuut kreeg Koen dan eindelijk wel eens lekker zijn voet tegen de bal en de 1-1 lag verdiend in het net. Assen, dat er sporadisch uitkwam, schoot nog een keer voorlangs maar bleef verder uit de buurt van het VKW doel. Met een goede steekpass van Daan op Koen werd er weer een aanval opgezet en Tijn, die met Koen meeliep, kreeg de bal, kapte zijn man uit en schoot de bal hoog in het doel voor de 2-1 voorsprong. Assen werd langzamerhand wat brutaler en dankzij goed optreden van Guus bleef de aanval constant steken. Tijn pikte de bal op het middenveld op en bracht Joep, nog niet geheel pijnvrij, in stelling. Het vizier van Joep stond iets te hoog dus nog geen reden voor meer gejuich.

Na de rust ging Joep vrolijk verder maar nog steeds geen doelpunten. VKW was beduidend sterker maar het scoren gaat niet zo makkelijk de laatste weken. Aan de andere kant hielden Mila en Guus de boel aardig op slot en kon Matthijs af en toe mee naar voren opstomen. Een lastig schot van Assen zette toch Joris nog even aan het werk en na de corner kon het publiek opgelucht ademhalen toen de bal rakelings naast ging. De Joep-en-Tijntandem begon steeds beter te lopen maar helaas nog steeds zonder doelpunten. Er hing er één in de lucht maar wanneer die zou vallen… De snelle aanvallers van Assen hadden zich blijkbaar even opgeladen want als een duveltje uit een doosje sprintten ze ervandoor om door Mila opgevangen te worden. Klasse! De corner die volgde werd echter van dichtbij van richting veranderd en zo stond het plotseling 2-2. Balen natuurlijk, maar ja, als de goal aan de ene kant niet wil vallen dan gebeurt het aan de andere kant wel. Met nog 2 schoten werd Assen weer even de brutaalste op het veld en VKW liet zich soms wat makkelijk wegzetten. Dankzij de dadendrang van Daan en Tijn werd de wedstrijd weer in VKW voordeel omgebogen en met corners, schoten en aanvallen groeide de druk op het doel van FC Assen. Koen die met Tijn een zoveelste bal heroverde wist Tijn dan ook vrij te zetten voor de keeper. Zonder aarzelen schoof Tijn met buitenkantje rechts de 3-2 in het doel. Eindelijk weer op voorsprong. Vanaf toen ging het hard. Soms letterlijk waardoor Tijn eerst op de grond lag maar vervolgens de vrije trap zelf tot doelpunt promoveerde en de 4-2 liet aantekenen. Met een paar regendruppels leek het weer om te slaan. Op het veld was de slag echter in VKW voordeel beslist. Assen kon niet meer mee in het tempo van onze F1. Met een keurige pass van Daan, die niet voor eigen kans ging maar Koen vrij voor het doel zag staan, werd het 5-2. Joep knalde nog maar eens net naast. Matthijs die achterin eigenlijk niets meer hoefde te doen besloot ook om het doel van FC Assen op te zoeken en niet zonder resultaat. Een droge knal maakte het 6-2. Mila wilde niet achterblijven en ging via de andere kant ook mee naar voren en verdiende zo de zoveelste corner. De bal kwam via Daan net niet bij Tijn op het hoofd maar de slecht weggewerkte bal kwam alsnog bij Tijn terecht die Joep nogmaals liet schieten. Joep vond het blijkbaar meer een bal voor zijn broer want na wat heen en weer gepingpong in de verdediging van Assen kreeg Tijn als laatste de bal voor de voeten. Zonder poespas schoot hij dan ook de 7-2 eindstand op het scorebord. De tweede helft was een mooi voorbeeld van wat samenspelen tot gevolg kan hebben. De snelle en wendbare jongens van Assen kregen nauwelijks kansen meer en zo werd deze wedstrijd waar alle VKW-ers op hadden gehoopt: een 3-punten-in-de-taswedstrijd! Klasse gedaan allemaal. Volgende week wordt uitgesteld vanwege vakantie vierende VKW-ers maar 14 mei zijn ze er weer, tegen de jongens van Beilen F1.