5 maart 2016 14:00

Scheidsrechter

Rick Hoekman

VKW F1 – Fit Boys F1, eindstand: 4-3

Waar vele teams deze eerste zaterdag niet aan spelen toekwamen vanwege wintersportende VKW-ers of tegenstanders, was F1 wel op volle oorlogssterkte deze eerste competitiedag. Dat wil zeggen, bijna. Laat nou net Daan ziek zijn tegen zijn oude club. Hij volgde de wedstrijd via zijn moeders telefoon waar in de F1-appgroep met een aantal steekwoorden zou worden bijgehouden hoe de wedstrijd verliep.

Omdat Fit Boys de ochtend niet ging halen werd besloten de wedstrijd prime-time om 14.00 te laten beginnen. Met gezonde spanning werden de eerste ballen over het zompige veld gepasst. Lang hoefden de supporters niet op het natte hekwerk te blijven zitten want in de 3e minuut wist Joep het net al te vinden: 1-0 VKW! De spirit was goed en er werd met een forse dosis aanvalslust gezocht naar meer doelpunten. Sven kreeg een goede kans maar schoof de bal voorlangs en aan de andere kant bleek ook Fit Boys te willen scoren. Dankzij ingrijpen van Mila en Mathijs hoefde Joris niet in actie te komen. Toch kwam de Fit Boys aanval een minuut later oog in oog te staan met Joris die zijn snelheid goed gebruikte om de bal weer naar voren te spelen. Er golfden een aantal aanvallen richting het Fit Boys doel maar helaas nog zonder resultaat. In de 11e minuut echter, zorgde Mathijs ervoor dat ook Tijn op het wedstrijdformulier kwam te staan. Hij wist de bal te controleren en schoot strak de 2-0 in de touwen. De stemming was zo goed dat er even vergeten werd te verdedigen en voor we goed en wel bekomen waren van de felicitaties langs de kant, schoof een Fit Boys aanvaller de 2-1 onder Joris door. Iets te ver voor zijn doel, zelfs voor Joris zijn doen, werd hier genadeloos afgestraft. Voor de rust werd VKW nog een paar keer goed gevaarlijk. Door een mooie pass van Guus, nieuwe in de F1 maar ijzig koel zoals altijd, kreeg Sven nog een schietkans. Helaas stond de keeper goed opgesteld. Nu Guus de smaak te pakken had wilde hij zelf ook wel eens ten aanval en na een lange rush en een pass naar Joep kreeg Mathijs de bal voor de voeten. Een enorme uithaal maar de bal werd gemist en dus bleef het 2-1. Terug in de verdediging hielden Guus en Mila de boel dicht en stuurden Koen de diepte in. Sven liep goed mee en samen wisten ze de verdediging te verrassen. Koen omspeelde de keeper en met 3-1 leek de ruststand bereikt in de 19e minuut. Niets was minder waar want met opnieuw een steekpass door het midden kwam Joris net te kort op een inzet van Fit Boys en zo stond het ineens 3-2. Tijn kreeg nog een schietkans in de laatste seconden van de eerste helft maar vond de doelman van Fit Boys op zijn pad.

Eindelijk rust… een hectische, spannende en leuke wedstrijd lag even stil voor Ranja en tactische aanwijzingen in de kleedkamer.

Aan het begin van de tweede helft werd er weer aangevallen door onze VKW mannen en dame en al snel werd de eerste corner versierd. Een indraaier van Sven werd door Tijn maar net naast gekopt. Het middenveld werd steeds vaker overgeslagen en door de grote gaten kwamen er kansen aan beide kanten. Toch hielden beide keepers het doel nog schoon. Een snelle uitbraak van Koen eindigde zo ook in de keepershanden, helaas. Met nog een paar corners wilde het ook maar niet lukken en Fit Boys begon meer en meer op de VKW helft te voetballen. Joris pakte de bal nog maar eens op en gaf hem een lel naar voren waar Sven en Tijn Koen wisten te vinden die nogmaals met een schot probeerde het net te vinden. De bal werd onderschept en razendsnel richting VKW doel verplaatst waar Joris kansloos was op een hard laag schot. 3-3! Fit Boys bleef kansen krijgen maar Mila en vooral Mathijs werkten hard en deelden her en der een beste schouderduw uit om de ballen te heroveren. Met succes al ging het moeizaam. De klok tikte door en met nog een paar minuten kwam VKW weer eens voor het doel van Fit Boys. Joep kon er net niet bij en wanneer Koen even later wel zijn voet tegen de bal

kreeg, stond de keeper andermaal in de weg. Met een laatste krachtsinspanning wist Sven nog een corner te verdienen en alsof er een engeltje op het veld was vandaag dan had deze een VKW hart. De bal kwam voor, raakte de keeper en via dezelfde keeper verdween de bal in het doel: 4-3… De vreugde was enorm, zeker nadat de scheidsrechter definitief floot en de eerste 3 punten voor ons waren. Goed gestreden en overall verdiend gewonnen. Klasse wedstrijd en volgende week op naar de kunstgras-hel van FC Assen. Komt allen om uw favoriete F1 speler aan te moedigen!