Sven Koerts (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01

28 november 2015 9:00

VAKO F1 – VKW F1

De laatste uitwedstrijd van het seizoen staat al weer op het programma vandaag. VAKO Vries dat wel een paar plaatsen op de ranglijst staat maar zeker niet onderschat mag worden. Onder een blauwe hemel maar met een straffe wind, trekken de VKW-ers ten strijde. VAKO opent sterk en raakt in de eerste minuten de paal, het zijnet en schiet nog een keer naast Joris zijn doel. Dat belooft wat! Namens VKW schiet Daan nog naast maar een paar minuten later is het Tijn die met links de 0-1 binnen weet te tikken. Dat lijkt het startsignaal voor een VKW-storm, want 2 minuten later is het Joep die met een bekeken schot hoog in de hoek de 0-2 op het scorebord zet. Na de aftrap wordt de bal al snel weer veroverd en Sven passt naar Koen. Helaas, niet alles is raak. VAKO bekomt van de schrik en breekt uit maar schiet de bal voorlangs. Er lopen 2 forse spelers bij VAKO die het Matthijs en Mila knap lastig maken en met harde schoten Joris testen. Voor alsnog geen probleem. Vast! In de 11e minuut slingert Sven een corner voor het doel en na een eerste poging van Tijn, weet Koen de bal uiteindelijk tegen de touwen aan te knallen: 0-3! Wat een weelde…

Aan de andere kant krijgt VAKO zijn eerste corner en waar Joris de eerste inzet nog weet te keren is de tweede niet meer te houden, 1-3. Erg lang laten onze VKW-ers het er niet bij zitten want vanaf de aftrap neemt Sven de bal mee en ziet Joep vrijstaan. Vanaf een aardige afstand schiet hij hoog over de keeper de 1-4 binnen. Er wordt fel verdedigt in alle linies van VKW en vlak voor rust valt ook de 1-5 te bewonderen. Deze keer is het Tijn die hoog in het doel mikt en scoort. VAKO is wel op achterstand gezet maar breekt nog een laatste keer uit en de aanvaller schiet… Centimeters zijn het verschil tussen een save en een doelpunt. Het wordt het laatste en met 2-5 gaan we rust in.

Na de rust gaat VAKO er weer tegenaan maar Joris is attent en pakt de bal op tijd op. Door het natte gras glijgt hij nog wel bijna over de achterlijn. Na een verre uittrap komt de bal bij Joep die de smaak te pakken heeft vandaag en vanaf de rand van de 16 de 2-6 scoort. Nog geen minuut later laat Koen de keeper kansloos door hem te poorten en 2-7 te scoren. Terwijl de aantekeningen van de vorige goal nog niet eens op papier staan heeft Joep de 2-8 er ook al ingeschoten. Sven, die al minuten niet gescoord heeft, krijgt een bal door Tijn keurig aangegeven en laat gelijk de 2-9 ook maar noteren…

VAKO is even de kluts kwijtgeweest door fel spelen van onze VKW toppers maar komt ineens toch weer voor Joris te staan. In een 1-op-1 red Joris koelbloedig. Een paar minuten later, als Daan na een botsing even aan de kant staat, valt dan toch de 3-9. De koppies gaan echter niet hangen. Sterker nog, met nog meer aanvalslust moet de VAKO keeper een inzet van Tijn onschadelijk maken, een knal van Tijn net over zien vliegen en Sven in het zijnet zien schieten. Toch is het Sven die de score verder weet op te voeren. 3-10. Gevolgd door de 3-11, nogmaals Sven via de binnenkant van de paal.

VAKO heeft nog wat energie over blijkt ,want hoewel Joris er steeds bij of zelfs aanzit, vliegen de 4-11 en 5-11 toch nog binnen. Mila en Matthijs doen wat ze kunnen maar deze schoten zijn gewoon te goed. Met Daan weer tussen de lijnen gaat VKW voor de laatste goal van de dag . Een goede rush van hem langs de lijn wordt helaas onderschept en terwijl de blessuretijd al enige minuten loopt, weet VAKO het laatste doelpunt te scoren. De eindstand van vandaag: 6-11.

Volgende week de derby tegen Beilen F1. In de beker nog een makkelijke prooi maar in de competitie staan ze boven ons. Komt allen om de laatste wedstrijd van het seizoen te zien met Koen op doel en scheidend keeper Joris in het veld.