14 november 2015 10:15

Scheidsrechter

Stefan Eggens

VKW F1 – JV Oostenburg F1  -  14 november 2015

Wederom een thuiswedstrijd voor onze jongens en stoere dame. Vanwege ziekte is Joris niet van de partij. Op doel staat Koen. We krijgen hulp vanuit F2. Stef en Guus doen ook mee. Zelf hebben ze net met 4-0 gewonnen en we hopen dat ze nog genoeg energie hebben om F1 bij te staan. Dat gaat vast goed komen.

Om 10.15 gaat de wedstrijd van start en al snel volgt er een schot van Sven richting het doel. Helaas gaat dit schot naast. Gelijk gaat Oostenburg richting het doel van Koen maar het eerste balcontact van Koen pakt goed uit. De wedstrijd gaat de 1e helft gelijk op kansen en missers wisselen elkaar af. Guus laat mooie acties zien. Koen heeft nog een fantastische redding wanneer een speler van Oostenburg alleen op hem af stormt. Iedereen denkt al: dit wordt een treffer maar gelukkig blijft Koen koelbloedig, Pfff, gelukkig. Mila omspeelt prachtig een paar tegenstanders en steekt bijna het gehele veld over. Een hoekschop is het resultaat. Daan schiet nog op de paal. Stef rent nog alleen met de bal richting het doel, naast. Kortom acties genoeg, kansen voor beide partijen maar bij rust is het nog 0-0. Alles kan nog gebeuren!

De 2e helft mag nu al een klassieker worden genoemd. Spanning en sensatie op de Perkenslag. Het begint met een mooi 1 tweetje van Joep naar Mila. Mooi om te zien hoe goed ze overspelen. Maar dan – een beetje tegen de verhouding in – weet Oostenburg te scoren. 0-1. Een goede voorzet richting een aanvaller en deze weet de bal goed gericht in de rechterhoek van het doel te plaatsen. Oei. Een tegenvaller. Hoe gaat ons team dat oplossen? Een schot van Sven. Een mooie voorzet van Tijn naar Sven. Matthjis die weer top verdedigd. Mooi overspel Tijn – Joep – Sven met een hoekschop als resultaat. Nu moet het gebeuren. Sven knalt de bal voor het doel. De bal belandt voor Tijn. Tijn kijkt en schiet de bal mooi langs de keeper!  1-1 Hoera! De Perkenslag staat op zijn kop! Wat hierna volgt zijn huiveringwekkende acties voor het doel van VKW. De schrijver van dit stuk komt ogen en pennen te kort. Wat hij nog weet is een bal op de paal. Op de lat. 2x is de bal door 1 van onze eigen spelers van de lijn gehaald! Hutseklutsen voor ons doel. VKW heeft een engeltje op de schouders. De wedstrijd golft nu van de ene kant naar de ander. Kansen wisselen elkaar in rap tempo af. Grote vraag is wie gaat er met de winst vandoor? Joep en Tijn hebben de oplossing. Een schot van Tijn spat op de lat. Vervolgens beland de bal voor Joep en deze weet hem prachtig in de gordijnen te hangen. 2-1 !! We staan voor. Kort hierna klinkt het eindsignaal en is deze spannende wedstrijd ten einde. Beide ploegen hebben goed gespeeld maar gelukkig voor ons scoorden wij net 1 doelpuntje meer. Hierna douchen met de kleren aan, champagne en dik feest. Volgende week zijn wij vrij.