Sven Koerts (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01

10 oktober 2015 9:00

Borger F1 – VKW F1 op 10 oktober 2015

Het was vroeg vertrekken vanaf de Perkenslag. Met frisse moed en slaperige koppen vertrokken we richting Borger. Omkleden in een donkere kleedkamer omdat het licht uitviel! En daarna nog even warmdraaien. Koen is nog geblesseerd en daarom speelt Guus uit F2 met ons mee. Om 9.00 begint de wedstrijd en VKW stormt gelijk richting het doel van de tegenstander. Joep krijgt een kans maar ook een tikkie op de enkel en kan gelijk in de wissel. Het spel gaat heen en weer zonder een duidelijk sterke partij. In de 7e minuut wordt er een doelpunt door Borger gescoord. 1-0 voor de thuisclub. VKW krijgt kansen maar weet niet te scoren. Een schot van Sven wordt gestopt door de keeper. Er wordt gespeeld door ons cluppie maar tot echt grote kansen wil het niet komen. Dankzij Joris – die goed staat te keepen – wordt een grotere achterstand voorkomen. Een mooie actie van Daan levert een corner op die vervolgens voorlangs gaat. De bal gaat weer richting doel VKW maar Mathijs weet dat te voorkomen. Hij kijkt eens goed naar het doel van de tegenstander, ziet de keeper voor zijn doel staan, en met een prachtig afstandschot werkt hij de bal hoog in de rechterbovenhoek van Borger. 1-1 in de 15e minuut. Na een korte pauze gaat de 2e helft van start. VKW lijkt gelijk beter in het spel te zitten. Er wordt goed overgespeeld. Een mooie voorzet op Sven maar helaas geen doelpunt. Een knap schot van Daan. Helaas. Mila speelt mooi over en verdedigd goed. Guus laat zich niet gauw aan de kant zetten en speelt een mooi potje voetbal. Dan krijgt Borger een hoekschop en middels een mooi, strakke kopbal weten zij opnieuw de voorsprong te pakken. 2-1. Aiai Het zou toch niet weer!! Gelukkig weet VKW ook gauw weer te scoren. Door een voorzet van Sven krijgt Joep de bal mooi mee en weet dit met een doelpunt af te ronden. 2-2. We zijn weer terug in de race. Niet veel later zijn de rollen omgedraaid. Joep schiet de bal naar Sven en deze weet ook te scoren. 2-3! We staan voor. Maar het blijft spannend. Joris heeft nog een prachtige redding met de vingertoppies. Helaas weet VKW net niet op 2-4 te komen doordat de keeper van Borger de bal nog net van de lijn weet weg te tikken. De hoekschop gaat er helaas ook niet in. We lijken deze wedstrijd te gaan winnen maar dan weet Borger vlak voor tijd toch nog te scoren. Een harde knal die niet te stoppen is. Kort hierna is de wedstrijd afgelopen. 3-3 is de eindstand.

Het was een leuke en spannende wedstrijd waarbij door beide teams goed is gespeeld. Toch met 1 punt naar huis. Volgende week thuis tegen LTC F1. Daar hebben we nog een sportief appeltje mee te schillen…