F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01

19 september 2015 10:15

Zaterdag 19 september

VKW F1 – Gieten F1

Na een mooie start van de competitie vorige week, mocht onze F1 vandaag voor eigen publiek laten zien wat het in de mars had. Afgezien van Koen was iedereen aanwezig en het enthousiasme was weer van de gezichten af te lezen. Mila en Joris gleden nog even uit in de kleedkamer maar konden gelukkig blessure vrij aan de wedstrijd beginnen. Joep had wat last van zijn voet maar kon wel spelen.

Met een nog nat veld startten we aan de eerste helft. Vanaf het eerste ogenblik werd de aanval gezocht en Joep wist al na 1 minuut op doel te schieten. De keeper van Gieten kraakte het schot en pakte in tweede instantie. Twee minuten later was het Joep die Sven wist te vinden maar ook Sven kon het net nog niet vinden. Aan de andere kant had Gieten een kans die knap werd doorzien door Justin. Met zijn rustige ingrijpen werd een eerste schot op het doel van Joris voorkomen. Het spel bleef zo een beetje op en neer golven en aan beide kanten werd er wat geschoten zonder de keepers echt in verlegenheid te brengen. Daan en Matthijs hadden nog niet veel hoeven doen totdat een aanval van Gieten wel doorbrak. Het schot werd door Joris keurig ‘naast’ gekeken. Sven wist er weer een knappe slalom uit te gooien maar de voorzet kwam net niet van zijn voet. Tijn die veelvuldig met passjes strooide vanaf het middenveld schoot met een bekeken schot naar de hoek bijna de eerste van de dag binnen, maar de keeper van Gieten pakte keurig. Aan de andere kant werd Gieten gevaarlijk maar na degelijk ingrijpen van Mathijs zocht deze de aanval. Na een korte rush leverde Matthijs een bal precies op maat af bij Tijn die deze keer niet faalde. Hoog in de verre hoek zeilde de 1-0 binnen. Na de 1-0 werd Gieten steeds gevaarlijker en Matthijs en Joris redden beide een paar keer netjes. De aanvallen van Gieten werden steeds heviger en iedereen zakte terug om de voorsprong vast te houden. Vlak voor valt nog bijna de 1-1 maar Daan, die zijn oma langs de kant wist, redde samen met Joris nog net. De rust kwam precies op tijd.

Na de ranja ging Gieten door waar het gebleven was en VKW was vaak net een stapje te laat. Tweemaal werd er op Joris zijn doel geschoten maar eenmaal de vuisten en de tweede keer klemvast wisten de ‘0’op het scorebord te houden. Mila, die in de eerste helft soms nog wat te aardig was voor haar tegenstander had er in de tweede helft duidelijk een schepje bij op gedaan want ze wist haar mannen steeds een stap voor te zijn. Langzaam maar zeker kwam VKW onder de druk uit. Samen met Mathijs en Tijn, die ook wisten te bikkelen, werd de aanval weer opgezet. Zowel Sven als Tijn kregen kansen maar wisten deze nog niet te verzilveren. Ook Joep had er zin in en kapte twee man uit en schoot op doel. Weer stopte de keeper van Gieten. In de VKW verdediging werd Mathijs steeds sterker en na een lange rush langs de lijn wist hij de voorzet net niet bij Sven af te leveren. In de tegenaanval was hij weer op tijd terug om zijn mannetje te staan. Aan de andere kant wisten Mila, Daan en Joep in een ouderwetse scrimmage de bal er niet in te krijgen. De keeper van Gieten had het druk maar hield het voorlopig nog op 1-0. Na een aanval van Gieten pikte Mathijs de bal vanaf eigen achterlijn op om na een korte sprint een diepte pass naar Sven te geven die de bal mee wist te krijgen en oog in oog met de keeper niet faalde: 2-0 in de korte hoek.

Justin die wij als verdediger vaak rustig en sterk aan de bal zien, wilde ook wel eens naar voren en stoomde een heel stuk op over de linkerflank. Helaas wist een verdediger hem nog net de bal af te pakken voor hij tot een voorzet kon komen. Na een rollertje op het VKW doel trapte Joris uit maar leverde de bal jammerlijk in bij een aanvaller van Gieten die met een schuiver de 2-1 aantekende. Dit gaf de mannen uit Gieten weer wat moed dus werd de aanvalt gezocht maar Joris bokste de bal mooi naar de zijkant weg. Met nog een paar schoten van afstand probeerden ze het wel maar of Joris en anders de oplettende verdediging van VKW wisten de gelijkmaker te voorkomen.

Joep stoorde veelvuldig in de verdediging van Gieten en wist handig een ingooi te ritselen. Snel nam hij deze en vond Tijn die knap de 3-1 binnenschoot. Hoe Gieten het ook probeerde, de mannen en dame van VKW hielden de boel goed dicht en waar een gaatje viel, werd er snel door een teamgenoot bijgesprongen. Klasse teamwork! Met nog een paar minuten op de klok hied Tijn de bal goed bij zich en hij vond Sven die helemaal vrij werd gelaten. Koelbloedig schoof Sven de bal in de hoek en de 4-1 was een feit.

In de verdediging gaven Mathijs en Mila niks meer weg en Daan kreeg de bal nog een keer knap bij Sven en later ook bij Justin. Maar de doelpunten voor vandaag waren blijkbaar al vergeven. Beide schoten zeilden naast. Als Tijn nog eenmaal in het zijnet schiet, fluit de scheidsrechter af nadat de uittrap genomen is. Een dik verdiende overwinning met goed samenwerken tot stand gekomen. Complimenten voor iedereen, geweldige wedstrijd en volgende week gaan we verder met de uitwedstrijd tegen LEO F1 in Loon. Komt allen om onze helden aan te moedigen.