Finn Zwiers (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 03

2 november 2013 9:00

Achilles 94 F3 – VKW F1

VKW moest zaterdag 2 november om 9.00 uur voetballen in Assen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat de nummer 1, VKW, tegen de nummer 2,  Achilles ’94, van de competitie moest aantreden. Beide teams hadden tot dusver alles nog gewonnen, maar omdat wij een beter doelsaldo hebben staan wij op de eerste plaats. Dat het een topper was in deze competitie was aan alles te merken. De spanning was voor de wedstrijd al goed voelbaar. De mooie prestaties en resultaten van VKW F1 hadden ook de interesse van de buitenwereld gewekt. Zo was er een scout aanwezig die de wedstrijd nauwlettend in de gaten hield.

Ook deze wedstrijd konden we ondanks de vroege tijd en het slechte weer, uiteraard weer rekenen op de fanatieke, hondstrouwe en enthousiaste uitsupporters die waren meegereisd.

Ondanks dat we op kunstgras moesten spelen, wat we natuurlijk niet gewend zijn, begonnen we erg goed aan de wedstrijd. Het was Finn die al vroeg in de wedstrijd vanuit een mooie actie de 1-0 maakte. Halverwege de eerste helft begon Achilles meer druk te zetten en doordat ze fysiek en lichamelijk iets sterker waren kwam VKW onder druk te staan. Halverwege de eerste helft loste Achilles een hard, gevaarlijk afstandsschot op het doel van VKW. Twan kon niet voorkomen dat de bal in de kruising belandde.

Dit was even een tegenvaller voor VKW. Het normaal goed combinerende VKW was even van slag. Hierdoor kwam Achilles meer in de wedstrijd en hadden ze meer balbezit. Door vooral als team te voetballen gingen we met 1-1 de rust in.

In de rust werd er gezegd dat we wat minder bang moesten zijn in de duels en dat we er wat meer in moesten kleunen! Bikkelvoetbal!!

De tweede helft was VKW dan ook veel scherper en strijdlustiger. Zo kreeg Wieger vanuit een hoekschop een hele mooie mogelijkheid om met een zweefduikkopbal a la Bep Bakhuis de 1-2 binnen te koppen. Helaas ging deze goede doelpoging rakelings over.

We waren gedurende de tweede helft de bovenliggende partij alleen leverde dit helaas geen doelpunten meer op. Door vooral knap als team te blijven voetballen kregen we nog wel verschillende kansen, maar die werden helaas niet in doelpunten uitgedrukt. Ook Achilles kwam er af toe gevaarlijk uit, maar doordat de verdediging ijzersterk stond kwamen ze er niet door. In de tweede helft werd er op hoog niveau gevoetbald en hadden we meer balbezit. Er werden meer duels gewonnen doordat we er continu kort en fel ingingen. De tweede helft werd er niet meer gescoord en stond de score na 40 minuten op 1-1. Het was een mooie prestatie en een goede uitslag. Knap gedaan jongens!