26 oktober 2013 11:30

26 oktober 2013           VKW F1 – Fitboys F2         onbekend

Hier komt het binnenkort het verslag van VKW F1 - Fitboys.

19 oktober 2013           FC Assen F3 – VKW F1         Twan en Gert

Zaterdag 19 oktober  moest er een bekerwedstrijd gespeeld worden tegen  FC Assen F3.  Nadat beide teams warm en ingespeeld waren kon de wedstrijd om 09:00 uur beginnen. VKW was dit team in de competitie ook al tegen gekomen en had toen met ruime cijfers gewonnen. Maar omdat FC Assen F3 niet genoeg spelers op de been kon krijgen, moesten ze wat lenen uit andere teams. En ze hadden natuurlijk niet de slechtste spelers gevraagd. Gedurende de wedstrijd werd dit al snel duidelijk. In het begin ging de wedstrijd mooi gelijk op. Maar na een goede uitbraak kon Assen 0 - 1 scoren. Gelijk daarna kreeg Wicher een goede kans,  maar de keeper  van Assen (welke ook niet origineel was) pakte de bal goed. Toen ging Assen in de aanval en schoten ze tot 2 keer toe op doel, maar beide keren kon Twan de bal tegenhouden.VKW kreeg daarna nog wel kleine kansen maar dit resulteerde niet in doelpunten. VKW ging dus met 0 tegen 1 de rust in. Na de rust werd er weer met frisse moet begonnen, maar helaas scoorde Assen i.p.v. VKW, 0 -2 dus. Ondanks de achterstand lieten de jongens de moet niet zakken. Thijmen kreeg een kans en plaatste een mooi schot op doel. Maar ja, je raadt het al. De keeper van Assen lag weer in de weg.  Assen ging daarna in de aanval maar Danny kon m.b.v. Sem ervoor zorgen dat ze niet bij het doel kwamen.  Weer een aanval van VKW. Julian kreeg een kans om te scoren maar ook deze bal werd tegengehouden door de keeper.  VKW hield druk op het spel waardoor Julian nog een kans kreeg. Helaas, deze bal ging tegen de paal. Vlak daarna kreeg Joost na een mooie pass van Finn een kans, maar ook deze bal belande niet tussen de palen. Hier werden de jongens toch wel een beetje moedeloos van.  Dit was gelijk te merken want in een korte periode daarna scoorde Assen 3 keer. De eindstand was dus 0-5. Maar ondanks de nederlaag hadden de jongens er toch weer flink voor geknokt. Dus, goed gedaan jongens!

5 oktober 2013           VKW F1 –  Oosterburg F2         Jens en Annemiek

Na een vrije zaterdag mocht er deze zaterdag 5 oktober weer gevoetbald worden door de toppers van F1. En ze hadden er zin aan want nog in de eerste minuut spelende scoorde Finn al de 1-0. Maar ook Oostenburg kreeg al vrij snel een goede kans voor de gelijkmaker, vanuit een corner komt een knoeihard schot richting Twan maar met een fantastische redding behield Twan de 1-0 voorsprong. Door een mooie pass van Sem naar Joost wordt de 2-0 gescoord en even later is het 3-0 voor VKW.  Dan krijgt VKW nog een penalty 4-0 en ja hoor daar is 5-0. Met deze stand gingen de jongens de rust in. Na een lekker glaasje en ranja en waarschijnlijk enkele tips van de coaches beginnen ze aan de 2e helft.  In de tweede helft wordt er door VKW 2x achter elkaar gescoord vanuit een corner 6-0 en 7-0. Dan maakt Finn nog 8-0 door een knoeihard schot vanaf de 9 meter zo in het doel. Na meerdere fantastische reddingen van Twan weet Oostenburg toch nog 2 doelpunten te scoren. VKW is nog niet klaar en maakt de wedstrijd af met 9 tegen 2. Super gedaan!

21 september 2013 VKW F1 – FC Assen F3     Henk en Tijmen

Zaterdag 21 september moest er gespeeld worden tegen FC Assen. Na de mooie overwinning van vorige week waren de verwachtingen hooggespannen. Om 10.15 uur floot de scheidsrechter en kon, deze keer op echt gras, de wedstrijd beginnen. Meteen was te zien dat onze jongens zich daar beter op thuis voelen dan op het kunstgras van vorige week. FC Assen werd vanaf het begin goed vastgezet en dat resulteerde in de 3e minuut al in een doelpunt van Wieger, na een pass van Sem. Na de aftrap gingen de jongens weer in de aanval wat in de 4e minuut resulteerde in een corner. De corner werd genomen door Finn en werd een zgn. “inswinger”. 2-0. De concentratie verslapte maar in de 11e minuut was het toch weer raak. Weer een pass van Sem, ditmaal op Tijmen en het stond 3-0. Net als na de 2-0 kreeg VKW direct weer een corner. De corner werd door een eigen speler van FC Assen in het doel getikt. 4-0. Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 en 6-0 door eerst Joost en daarna Tijmen, allebei uit een pass van…ja u raadt het al, Sem Visser. Hij was goed op dreef vanmorgen. Na de rust heerste er een ander spelbeeld. Blijkbaar zat de ranja wat dwars, of kwam het door het doorbrekende zonnetje? We zullen het nooit weten maar de concentratie was even weg. Binnen 5 minuren scoorde FC Assen 2 keer en werd het 6-2. VKW werd weer wakker en werd weer iets scherper en dit resulteerde in de 7-2 van Finn met een knappe actie vanaf de middellijn. In de 32e scoorde FC Assen nog een keer en het werd 7-3, na wat slecht verdedigen van VKW zijde. VKW vond het nu genoeg en na goed combinatiespel poeierde Finn van afstand de bal op het doel. Onhoudbaar voor de keeper. 8-3. In de slotminuut werd het nog 9-3 door Tijmen na een mooi actie. En ja, waren er nog mooi reddingen van Twan? Jazeker, al had hij een makkelijke morgen. Gelukkig is het nog niet zo koud, anders zou hij maar verkleumen. En…. de verdediging, had die nog wat te doen? Je kon merken dat ook Danny meer van gras houdt dan van “rubber”; hij kon weer ouderwets “sliden”, samen met Julian. En stofzuiger Jens hield het middenveld schoon. Al met al een knappe teamprestaties en op weg naar iets moois misschien…..

14 oktober 2013 ACV F3 – VKW F1 Twan en Gert

Zaterdag 14 september  moest er gespeeld worden tegen ACV F3. We moesten om 09:00 spelen, dus om 08:15 uur vertrokken we richting Assen. Tijdens het inspelen was al duidelijk te zien dat de jongens van VKW allemaal net iets groter waren. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt. Het bleek dan ook dat er bij ACV een paar 1e jaars F’jes meededen. De scheidsrechter floot en de wedstrijd kon beginnen van gaan. VKW was gelijk al vanaf het begin meer aan de bal,  en na een paar kleine kansen kon Sem de 0-1 scoren. Ondanks het fysieke verschil kon ACV er toch af en toe goed uitkomen. Na een goede uitbraak kwam er een speler van ACV vrij voor het doel, maar Twan kon door een goede redding het doel schoonhouden. VKW was gewaarschuwd. VKW werd iets scherper en dit resulteerde in 2 doelpunten van Fin, 0-3 dus. Julian kreeg nog een goede kans maar deze gingen  naast het doel. Toen floot de scheidsrechter af, het was rust. De leiders moesten de jongens in de rust nog even goed toespreken. Want ondanks de voorsprong ontbrak het de jongens nog wel wat aan scherpte. Ook hadden ze allemaal veel moeite met het kunstgras. De bal liep net even wat sneller dan ze gewend waren waardoor ze soms net te laat waren, of soms geen goede controle over de bal hadden.  Na de toespraak en de ranja kon de 2e helft beginnen.  VKW had gelijk wel meer balbezit maar dit resulteerde nog niet gelijk in een doelpunt. Wieger kreeg een goede kans maar de bal wilde er eerst niet in. Gelukkig kwam de bal terug van de keeper waarna hij het net wel kon vinden. Het was 0-4. Joost kreeg nog een goede kans, maar de keeper van ACV stond goed te keepen. Geen doelpunt dus. Joost had nadien wel een goede pass op Fin, die de kans keurig afmaakte (0-5). ACV had af en toe wel een goede uitbraak, maar Danny stond weer goed te verdedigen, met ondersteuning van Jens. Je zag wel dat Danny meer van het echte gras is. Bij hem moeten de graspollen om de oren vliegen, en niet de rubber korrels van het kunstgras. Na goed combinatiespel kwam Thijmen vrij voor het doel, waarna hij de keeper veraste door de bal langs de 1e paal te schieten (0-6).   Af en toe kwam de bal nog bij Twan terecht. Deze maakte het nog een beetje spannend door de bal soms uit te gooien i.p.v. te trappen, maar ACV benutte de kansen niet. VKW kon nog 1 kans benutten waardoor de eindstand 0-7 was. Goed gedaan jongens!