21 september 2013 10:15

Scheidsrechter

Joost

21 september 2013 VKW F1 – FC Assen F3     Henk en Tijmen

Zaterdag 21 september moest er gespeeld worden tegen FC Assen. Na de mooie overwinning van vorige week waren de verwachtingen hooggespannen. Om 10.15 uur floot de scheidsrechter en kon, deze keer op echt gras, de wedstrijd beginnen. Meteen was te zien dat onze jongens zich daar beter op thuis voelen dan op het kunstgras van vorige week. FC Assen werd vanaf het begin goed vastgezet en dat resulteerde in de 3e minuut al in een doelpunt van Wieger, na een pass van Sem. Na de aftrap gingen de jongens weer in de aanval wat in de 4e minuut resulteerde in een corner. De corner werd genomen door Finn en werd een zgn. “inswinger”. 2-0. De concentratie verslapte maar in de 11e minuut was het toch weer raak. Weer een pass van Sem, ditmaal op Tijmen en het stond 3-0. Net als na de 2-0 kreeg VKW direct weer een corner. De corner werd door een eigen speler van FC Assen in het doel getikt. 4-0. Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 en 6-0 door eerst Joost en daarna Tijmen, allebei uit een pass van…ja u raadt het al, Sem Visser. Hij was goed op dreef vanmorgen. Na de rust heerste er een ander spelbeeld. Blijkbaar zat de ranja wat dwars, of kwam het door het doorbrekende zonnetje? We zullen het nooit weten maar de concentratie was even weg. Binnen 5 minuren scoorde FC Assen 2 keer en werd het 6-2. VKW werd weer wakker en werd weer iets scherper en dit resulteerde in de 7-2 van Finn met een knappe actie vanaf de middellijn. In de 32e scoorde FC Assen nog een keer en het werd 7-3, na wat slecht verdedigen van VKW zijde. VKW vond het nu genoeg en na goed combinatiespel poeierde Finn van afstand de bal op het doel. Onhoudbaar voor de keeper. 8-3. In de slotminuut werd het nog 9-3 door Tijmen na een mooi actie. En ja, waren er nog mooi reddingen van Twan? Jazeker, al had hij een makkelijke morgen. Gelukkig is het nog niet zo koud, anders zou hij maar verkleumen. En…. de verdediging, had die nog wat te doen? Je kon merken dat ook Danny meer van gras houdt dan van “rubber”; hij kon weer ouderwets “sliden”, samen met Julian. En stofzuiger Jens hield het middenveld schoon. Al met al een knappe teamprestaties en op weg naar iets moois misschien…..