Datum

14 september 2013 9:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 14 september moest er gespeeld worden tegen ACV F3. We moesten om 09:00 spelen, dus om 08:15 uur vertrokken we richting Assen. Tijdens het inspelen was al duidelijk te zien dat de jongens van VKW allemaal net iets groter waren. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt. Het bleek dan ook dat er bij ACV een paar 1e jaars F’jes meededen. De scheidsrechter floot en de wedstrijd kon beginnen. VKW was gelijk al vanaf het begin meer aan de bal, en na een paar kleine kansen kon Sem de 0-1 scoren. Ondanks het fysieke verschil kon ACV er toch af en toe goed uitkomen. Na een goede uitbraak kwam er een speler van ACV vrij voor het doel, maar Twan kon door een goede redding het doel schoonhouden. VKW was gewaarschuwd. VKW werd iets scherper en dit resulteerde in 2 doelpunten van Fin, 0-3 dus. Julian kreeg nog een goede kans maar deze gingen naast het doel. Toen floot de scheidsrechter af, het was rust. De leiders moesten de jongens in de rust nog even goed toespreken. Want ondanks de voorsprong ontbrak het de jongens nog wel wat aan scherpte. Ook hadden ze allemaal veel moeite met het kunstgras. De bal liep net even wat sneller dan ze gewend waren waardoor ze soms net te laat waren, of soms geen goede controle over de bal hadden. Na de toespraak en de ranja kon de 2e helft beginnen. VKW had gelijk wel meer balbezit maar dit resulteerde nog niet gelijk in een doelpunt. Wieger kreeg een goede kans maar de bal wilde er eerst niet in. Gelukkig kwam de bal terug van de keeper waarna hij het net wel kon vinden. Het was 0-4. Joost kreeg nog een goede kans, maar de keeper van ACV stond goed te keepen. Geen doelpunt dus. Joost had nadien wel een goede pass op Fin, die de kans keurig afmaakte (0-5). ACV had af en toe wel een goede uitbraak, maar Danny stond weer goed te verdedigen, met ondersteuning van Jens. Je zag wel dat Danny meer van het echte gras is. Bij hem moeten de graspollen om de oren vliegen, en niet de rubber korrels van het kunstgras. Na goed combinatiespel kwam Thijmen vrij voor het doel, waarna hij de keeper veraste door de bal langs de 1e paal te schieten (0-6). Af en toe kwam de bal nog bij Twan terecht. Deze maakte het nog een beetje spannend door de bal soms uit te gooien i.p.v. te trappen, maar ACV benutte de kansen niet. VKW kon nog 1 kans benutten waardoor de eindstand 0-7 was. Goed gedaan jongens!