E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 04

2 maart 2013 11:30

Scheidsrechter

Lianne Geerts

Onze eerste wedstrijd van de veldcompetitie (najaar) spelen we thuis tegen Gieten. Al in de tweede minuut komt VKW onder druk van Gieten te staan. Uit een voorzet van Gieten maakt VKW, heel ongelukkig, via een hak een eigen goal; 0-1. Deze vroege achterstand hadden we niet verwacht. Maar VKW recht de rug en Tycho speelt in dezelfde minuut door het midden Ronald aan, maar die wordt keurig door een aantal spelers van Gieten verdedigd voor dat we voor gevaar kunnen zorgen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd heeft Gieten de overmacht. In de zesde minuut schiet Gieten al een keer net langs de goal. Even later speelt Gieten een paar spelers vrij voor onze goal en kunnen ze aanleggen; 0-2. Maar weer laten we ons niet kisten, door goed spel van Jeroen en Ruben, door het midden opgezet, scoort Ruben 1-2. In dezelfde minuut is het weer raak, Ruben scoort 2-2 uit een vrijwel dezelfde situatie als bij zijn eerste goal.
De druk van Gieten neemt weer toe. In de middencirkel verliest VKW de bal en een speler van Gieten loopt alleen op onze keeper af en scoort 2-3. VKW weet daarna gelukkig weer wat rust in het spel te krijgen. Over en weer zijn er kansen op goals, Gieten schiet net naast en VKW op de lat.
Na de rust komt Gieten sterk terug en is onze verdediging te slim af, Gieten scoort al vlak na rust 2-4. Vooral in deze fase heeft Tymen een paar knappe reddingen gedaan op schoten van Gieten. VKW laat daarna weer vertrouwd en verzorgd veldspel zien. Er wordt knap gecombineerd en uit een corner weet VKW net niet te scoren. Maar in de elfde minuut na rust kan Ronald een paar tegenstanders uitspelen en aanleggen voor 3-4. Knap gedaan. Later in de wedstrijd kan Ronald nog een actie op goal maken maar raakt de paal. De rebound weet Ruben binnen te tikken, 4-4. VKW blijft helaas niet bij de les, Gieten kan in de tegenaanval gelijk weer scoren tot 4-5. VKW blijft het proberen. Na een mooie verdedigende actie wordt een steekpass gegeven, Gieten verdedigt de bal maar geeft een corner weg. Uit onze corner wordt op goal gekopt, in de rebound wordt door VKW op de paal geschoten. Al met al een gelijkopgaande en spannende wedstrijd. Gezien het spel heeft VKW een punt te weinig gekregen.