36'
... (schot)

F-Pupillen (najaar), F2, 1e klasse 15

3 november 2012 10:15

Op 3 november moest er aangetreden worden tegen FC Assen F3. Voor deze wedstrijd stonden wij puntloos onderaan. Maar onze tegenstander had ook nog niet gewonnen, dus we roken kansen.

Finn wierp zich op als keeper en deed dat bijzonder verdienstelijk. Onze verdedigers Roy, Rob, Daan en Matthijs lieten nauwelijks wat door, maar wat richting doel ging werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Finn. Slechts 1 bal was niet te stoppen in de 1e helft. In de 8e minuut werd het 0-1. Maar VKW deed niets onder voor FC Assen en in de 15e minuut werd Levi vrijgespeeld. Oog in oog met de keeper faalde hij niet: 1-1.

Direct na rust was VKW even niet scherp: 1-2. Kom op jongens! Dat was niet nodig. Want we kregen genoeg kansen. Vooral Wesley stond telkens goed vrij en werd enkele malen mooi bediend. Het zal dan ook vast niet lang meer duren dat dit doelpunten gaat opleveren. Toch was het wederom Levi die de trekker overhaalde: 2-2, 3-2 en 4-2. Goed gedaan! FC Assen zette op het laatst nog een keer aan. Maar onze jongens toonden karakter en streden voor elke meter. Sem blesseerde zich daarbij aan de knie, maar na een korte behandeling wilde hij weer het veld in om de overwinning veilig te stellen. Vlak voor tijd werd het 4-3, maar dat was het dan ook. Even later floot de uitstekend leidende scheidsrechter af en waren de eerste 3 punten een feit.

Volgende week kunnen we nog ff nagenieten van deze overwinning, maar de week daarop gaan we naar Assen om tegen ACV F2 te spelen. Zij wonnen ook met 4-3 van FC Assen, dus de coaches zien mogelijkheden.