Accommodatie

Onbekend

Winst in Zuidlaren na de eerste (klere) kou                2 - 7

(27 oktober 2012, van onze verslaggeefster ter plaatse Henny)

Nadat de autoruiten waren gekrabd, stonden de 10 mannen van E1 om 9.15 uur klaar voor het vertrek naar Zuidlaren. Net op het moment dat de tactische aanwijngen gegeven werden, stroomde de kleedkamer vol met een elftal uitgelaten VAKO-ers. In een overvolle kleedkamer kwamen niet alle aanwijzingen van coach Gert even goed over. De essentie was duidelijk; er moest gevoetbald worden,  VKW -E1 ging fanatiek van start. Door goed samenspel en elkaar te steunen, werd de tegenstander zoveel mogelijk op hun eigen helft te houden. Voor keeper Tijmen was er vooral in de eerste helft weinig te doen, maar hij bleef alert. Na mooi samenspel kon Ronald de 0-1 binnenschieten en even later werd een afstandsschot van Tycho wel tegengehouden, maar kwam de bal voor de voeten van Ronald, die snel de 0-2 binnentikte. Vlak daarna kon Jeroen via een mooie actie de bal in het net krijgen. Er was even commotie of er daarbij gedrukt was, maar de scheidsrechter, onze eigen Robert Brouwer, had dit niet gezien. De scheidsrechter van Zuidlaren had vlak voor de wedstrijd afgezegd en daarom kwam er een verzoek of iemand van VKW de wedstrijd wilde fluiten. Robert bedankt hiervoor! Jorrit kon de 0-4 binnenschieten na een foute uittrap van de keeper van Zuidlaren. Net voor het rustsignaal schoot Luuk van afstand, en via een been van Zuidlaren vloog de bal het doel in (zonder dit been was hij er ook wel ingegaan!).

Na rust speelde Zuidlaren beter en leek VKW minder geconcentreerd. Het werd een meer gelijkopgaande strijd. Het werd direct 1-5. Daarna kreeg Zuidlaren nog een paar kansen, maar was het even later Tycho, die mee naar voren kwam en de keeper van Zuidlaren passeerde. Zuidlaren scoorde nog een tweede keer, maar daarna had VKW weer enkele kansen, maar een doelpunt bleef uit. Voorin lukten de passes tussen de flanken Ronald, Daan en Jeroen en de spits Jorrit of Ruben minder dan voor rust. Achterin wisten de backs Mark, Luuk en Jelmer het samen met de centraal spelende Tycho (of Ruben) meestal wel op te lossen voor de tegenstander bij Tijmen kwam.  Al moest hij nu wel vaker in actie komen. Tegen het einde van de wedstrijd zette Ronald de eindstand op 2-7. Een mooie en verdiende overwinning.

Nu weer een week vrij en dan op naar de eerste thuiswedstrijd in deze competitie.