E-Pupillen (najaar), E1, 1e klasse 16

29 september 2012 8:45

Leo E3 - VKW E1 (29 september 2012, verslaggeefster ter plaatse, Henny)

6 - 9
Na een bekercompetitie met wisselde resultaten begon vandaag de najaarscompetitie. En wel om 8.45 (!) uur bij LEO in Loon. Voordat er 5 minuten gevoetbald was, stond E1 al tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Verdedigend liet E1 een paar steken vallen en daar maakte LEO E3 handig gebruik van en wist het de prima keepende Tijmen 2 keer te passeren. Met meer aanvallend ingestelde spelers dan verdedigende types zit dat risico er misschien ook in. Er wordt echter prima samengespeeld en dan komen er ook vanzelf kansen voor E1. Via een fraai genomen vrije bal zette Tycho de stand  op 2-1. LEO sloeg echter meteen terug en het verschil was weer 2 doelpunten. Even later had Jorrit na mooi samenspel de bal voor het intikken en werd het 3-2. E1 kwam steeds vaker op de helft van LEO en had ook het betere van het spel. Het was echter LEO, dat opnieuw scoorde. Vlak voor rust werkte een speler van LEO vervolgens een mooie corner van VKW in het eigen doel en daarmee kwam de ruststand op 4-3.

Wat er in de rust precies gedronken en gezegd is, weten we niet, maar E1 begon fanatiek aan de 2de helft. De verdediging van Luuk, Tycho, Jelmer, Mark met soms ondersteuning van Ruben zat nu goed in de wedstrijd  en Tijmen gaf LEO geen kans te scoren. Het spel bevond zich steeds meer op de helft van LEO, waar (met behulp van de verdediging) Jeroen, Ronald, Ruben, Daan en Jorrit naar hartenlust konden aanvallen. Via Jeroen met een subliem schot en een frommeldoelpunt en een schot van Luuk kwam de stand op 4-6. Nadat Ronald de stand op 4-7 had gezet, nam E1 even wat gas terug, maar dat  werd door LEO onmiddellijk afgestraft. Na een uitbraak van LEO alleen op Tijmen af en nog een aanval kwam de stand op 6-7. De laatste minuten leken dus weer echt spannend te worden, maar met schoten van Ronald en Jeroen werd de eindstand op 6-9 bepaald. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel doelpunten. Succes met de rest van de competitie.