4 september 2011 10:00

Scheidsrechter

Prado Trueba, J.L.

VKW 2 begint sterk aan competitie                                                     door Jannes Bos

Na de zomerstop heeft VKW 2 een oefenwedstrijd tegen Beilen en drie bekerduels tegen achtereenvolgens Asser Boys, FC Assen en ZBC winnend afgesloten. Het eerste competitieduel in de reserve 1e Klasse was tegen Wolvega. De Wolvegasten werden met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Alle reden voor optimisme bij VKW 2, dat na een flink aantal jaren in de reserve Hoofdklasse, nu een trede lager acteert. Misschien wel goed voor VKW 2, dat in die klasse moest opboksen tegen de reserves van ondermeer Be Quick, WKE en Sneek. Deze (deels betaalde) ploegen acteren op een niveau waar menig standaard team in de 2e klasse de vingers bij aflikt.

VKW begon de wedstrijd wat aarzelend. Veel foute passes, matige concentratie en te geringe inzet gaven Wolvega de ruimte af en toe gevaarlijk te worden. Gelukkig was doelman John Stoker goed in vorm. Hij voorkwam met een aantal sterke ingrepen een achterstand. Nadat coach Ben Ribberink een tweetal posities had omgezet kreeg VKW meer grip op de wedstrijd. Het overwicht dat toen ontstond resulteerde in een 1-0 voorsprong. Uit een door Robert Veen goed genomen corner kopte Jens Nomden bij de tweede paal raak. Er ontstonden nog wat meer kansen voor VKW, maar doelpunten leverde dat niet op.

Na de rust maakte VKW korte metten met Wolvega. Er werd controle op de wedstrijd gehouden door de bal zorgvuldig rond te spelen. Er kwamen mooie kansen. Heel fraai maar enigszins onverwacht haalde Mario Wielink uit. De keeper had geen zicht op de bal en de 2-0 was in de 63ste minuut een feit. Twee minuten daarna scoorde Robert-Jan Bos met de binnenkant voet de 3-0 nadat uit de rebound Martijn Wassenaar voorgaf en Robert Tebbes teruglegde. Robert Veen liet met een afstandsschot de 4-0 aantekenen (70ste minuut) en rechtsachter Simon Scholing deed 8 minuten later hetzelfde (5-0).

Een meer dan prettige seizoenstart voor VKW 2. De concurrentie is groot, iedere speler moet presteren om een basisplaats te krijgen of te houden. Kortom, voldoende mogelijkheden om de ambitie van het team en de technische staf waar te maken. De ambitie is te eindigen in de top 4.