Coevorderstraatweg 40
7914TM
NOORDSCHESCHUT
tel. 0528-342144

Behalve de temperatuur heeft zaterdag 13 november alles van een herfstdag. Grijs, bewolkt en regen die in de lucht hangt. Het is een ochtend waarin de JO10-1 af mag reizen naar Noordscheschut. Voor ons geen onbekende tegenstander in de JO8 en JO9 hebben we elkaar regelmatig getroffen.
Vaak zijn we in evenwicht en staat de wedstrijd garant voor een vermakelijke pot voetbal.
Hoe anders verloopt dat deze ochtend, VKW moet de wedstrijd spelen met 6 spelers, want Jurgen is geveld door de griep. Dit betekent dat het tactische trio  de jongens zo efficient mogelijk wil laten spelen. Positiespel, zuivere passes en elkaar het makkelijk maken zijn daarin sleutelwoorden.Tevens vraagt het spelen zonder wissels veel van de conditie en kan er niet met krachten gesmeten worden.
Over de eerste helft kunnen we kort zijn en liepen we volledig achter de feiten aan. Een paar ongelukkige goals tegen (maar dat roep je vaak over je af als je niet scherp bent) maakten dat we de rust ingingen met een 6-0 achterstand.
Een keeperswissel, opnieuw aandacht voor de posities in het veld en het samenwerken als peptalk, leek zijn uitwerking te hebben. VKW begon veel feller en frisser aan de tweede helft, er werd goed druk vooruit gezet en Noordscheschut wist niet goed wat met deze situatie aan te moeten. Daarnaast zagen we fraai combinatiespel, hadden de jongens overzicht en speelden ze de bal prima op elkaar af. Dit resulteerde dan ook snel in twee goals van Stan, waardoor het 6-2 stond. Het begon zowaar een echte wedstrijd te worden, de tegenstander deed nog iets terug en scoorde de 7-2. Vervolgens bleef VKW aandringen en opnieuw een  goal, ditmaal van Maric hij tekende voor de 7-3. Het bleef stuivertje wisselen want ook Noorscheschut schoot binnen 8-3. Maric opnieuw attent voor zijn tweede van de wedstrijd 8-4. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Noorscheschut maakte 9-4 en Jeroen schoot de 9-5 binnen vanuit een goed gegeven corner door Stan. Vlak voor tijd scoorde Noordscheschut 10-5 wat tevens de eindstand was.

Samengevat kunnen we tevreden zijn over de tweede helft, deze hebben we prima gespeeld, met overzicht en met elkaar. Het viel ook niet mee om zonder wissel te spelen, maar toch is dit prima opgepakt en kunnen we met vertrouwen afreizen naar Hoogeveen volgende week, waar de confrontatie met de de Weide staat te wachten.
En jongens denk eraan, je speelt met elkaar niet tegen elkaar.