Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Op deze zonnige zaterdag togen we met een heel gezelschap al vroeg naar Zuidwolde. De voetbalmoeders installeerden zich langs de lijn, in het zonnetje en onder het genot van een kopje koffie, terwijl onze bloedjes begonnen aan de warming up. Om 9.00 uur start de scheidsrechter de wedstrijd. Na wat heen en weer rennen start Evie met een serieuze aanval op het doel. Helaas wordt de bal door de keeper ternauwernood tegengehouden. Even later is er werk aan de winkel in het doel van VKW. Keeper Tijn is gelukkig goed wakker en redt daar 4 keer op rij de bal uit het net. Kayla krijgt de bal in de voeten geschoten, sprint ermee vandoor en hoppa, daar is dan het eerste doelpunt! Het is 0-1! Een paar minuten later voert ze dit kunstje nogmaals uit, 0-2! Guus, Nomi en Kroon doen ook een aantal pogingen, maar helaas voor VKW weet de keeper die ballen allemaal tegen te houden. Dan krijgt Zuidwolde de bal en scoort. Dit laten we niet op ons zitten en dus worden alle zeilen bij gezet! Lars begint fanatiek te jagen op het doel en zet de stand vlak voor rust op 1-3. Na een lekker glaasje ranja en nog wat tips van leiders Henri en Geralda starten we aan de tweede helft. Kayla heeft weer nieuwe energie en zorgt in rap tempo voor 2 goals. Het is 1-5. Dit gaat lekker! Maar Zuidwolde laat zich niet op de kop zitten en zet de aanval opnieuw in. Het wordt 2-5, 2-6, 3-6, 4-6… ‘We moeten wel scherp blijven’, mompelt een van de moeders langs de lijn. Lars gehoorzaamt keurig en met een VKW-waardig ‘vlug en krachtig’ afstandsschot zet hij onze ploeg verder op voorsprong. Het is 4-7. De vermoeidheid begint wat toe te slaan bij onze toppertjes en daar maakt Zuidwolde handig gebruik van. De een na de andere aanval belandt succesvol in het doel. Plotseling is het 7-7 en de adrenaline giert door de moeders. ‘Wat een spannende pot!’ Het 8e doelpunt voor Zuidwolde was hen onopgemerkt gebleven.. ;-). Helaas deze week dus geen punten voor VKW, maar wat was het een mooie wedstrijd! Beide teams zo aan elkaar gewaagd, en allemaal een geweldige inzet! Dan zijn de punten ook nog maar bijzaak!