0 - 5

VKW 2 (zon)

Hoofdklasse A

28 oktober 2018 10:00

Vandaag trokken de mannen uit Westerbork naar het Noord- Drentse Peize om aldaar aan te treden tegen de plaatselijke 2e selectie van deze club. Piening zat vooraf aan deze wedstrijd met het luxe probleem dat er 3 spelers doorgeschoven moesten worden omdat beide selecties bijna geheel fit zijn. Dit betekent dat er 36 spelers beschikbaar zijn wat het bovenstaande tot gevolg heeft. Met de van de eerste selectie aanwezige spelers erbij moest er hoe dan ook gewonnen worden,ook gezien het feit dat de 2e plaats anders in het geding zou kunnen komen. Bij temperaturen rond het vriespunt floot scheidsrechter Hobie Huizer om tien uur voor aanvang van de wedstrijd. De ongeveer 30 toeschouwers die de moeite hadden genomen om de warme huiskamer te verruilen voor het voetbalveld zagen een eenzijdige wedstrijd. VKW 2 was van de eerste tot de laatste minuut de bovenliggende partij. Keeper Bjorn Blauw deed zijn achternaam bijna eer aan want de voeten van de doelman werden door het werkloos toekijken inderdaad bijna blauw. In de 5e minuut was het Sybren Kool die het doel van keeper Ronnie Hummel onder vuur nam maar de doelman wist met een knappe redding erger te voorkomen. In de 15e minuut begon de one man show van de grote kleine man deze morgen,Frits Nijstad. Met een schitterende dieptepass van compagnon aan het front,Mario Wielink, werd Nijstad vrij voor keeper Hummel gezet. De doelman probeerde de behendige linkbenige spits van scoren af te houden door ver

uit zijn doel te komen,maar de slimme spits van de Borkers omspeelde de doelman en schoof de bal keurig in het lege doel. Dit betekende een beloning voor het veldoverwicht dat de ploeg van trainer coach Johan Piening in het eerste kwart van de wedstrijd had opgebouwd. Nog geen twee minuten na het openingsdoelpunt was het Nijstad die met een voorzet de naar binnen gesneden Sybren Kool vond maar andermaal had de linkermiddenvelder had vizier niet goed afgesteld en schoot de bal net over de deklat van de Peizer goalie. De ene na de andere aanval golfde richting het Peizer doel maar de eindpass was vaak te onnauwkeurig om tot scoringskansen te komen. De defensie had onder aanvoering van Lars Andresen weinig tot niets te duchten van de brigade uit Peize en zo bleef het tot de rust bij een 0-1 tussenstand. In de rust gaf Piening aan dat er een uitstekende eerste helft was gespeeld waarin vergeten werd om dit in de score tot uitdrukking te brengen. Hij hamerde er op dat de voorzetten vanaf de flanken beter moesten en dat er ook een keer een steekpass door het hart van de defensie moest worden gegeven. Zonder wijzigingen betraden beide ploegen het veld voor de tweede helft. Opnieuw nam VKW direct het initiatief en in de 52e minuut was het wederom de uitblinker van deze wedstrijd, Frits Nijstad, die de kwaliteiten van de doelman testte. Zijn inzet werd echter door Hummel keurig uit de bovenhoek getikt. Een minuut later liep Andresen tegen een gele kaart op toen hij in een fel duel zijn tegenstander raakte. Dit bleek de enige gele kaart van de wedstrijd te zijn. Een

wedstrijd die overigens sportief verliep wat een compliment is voor beide ploegen. Ook scheidsrechter Huizer floot een uitstekende wedstrijd daarbij prima geassisteerd door Marco Wekema aan Peizer kant en Joey Nijboer aan VKW zijde. In de 53e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende en verdiende 0-2. Uit een pass van Frank Giesselbach was het opnieuw Nijstad die met een bekeken schot doelman Hummel passeerde. Nog geen vier minuten later lag nummer drie al in het netje. Nu was het centrale middenvelder Jelle de Jong die bij de 2e paal de geheel vrijstaande Nijstad vond en met een eenvoudige voetbeweging was hij het die voor de 0-3 tekende. Een mooie hattrick voor de behendige spits. Nog was de koek niet op want in de 60e minuut ontstond de mooiste goal van deze wedstrijd. Nijstad besloot een één tweetje aan te gaan met Wielink en de subtiele steekbal van Wielink zette de spits in één keer voor de keeper en met uiterste precisie plaatste hij de bal in de rechter beneden hoek. Dit was VKW’s en Nijstad’s vierde treffer op deze frisse maar zonnige herfstmorgen. Piening besloot bij deze tussenstand te gaan wisselen. Eerst kwamen Wessel Oosterhof en Bart Bouwmeester voor Lars Andresen en Jeroen Klaucke en niet veel later mocht ook Ruurd Doorten zijn competitiedebuut maken in VKW 2. Hij was de vervanger van aanvoerder Bart Strijk. Ook Mart van Zwieteren werd in het laatste kwartier gewisseld en voor hem in de plaats kwam Arwolt Stevens. Na deze wijzigingen bleef VKW op jacht gaan naar meer treffers. Het was Giesselbach die de 0-5 op zijn

schoen had doch zijn hard geplaatste schot werd op onnavolgbare wijze gekeerd door goalie Hummel. De doelman gaf na afloop toe dat hij ook niet wist hoe hij dat geflikt heeft. Toch was het Giesselbach die voor het slotakkoord tekende toen Nijstad hem prima vrijspeelde. Ditmaal moest de doelman het antwoord schuldig blijven op de inzet van de kleine middenvelder en verscheen alsnog de 0-5 op het scorebord. Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd en met een tevreden gevoel nam de technische staf van VKW de felicitaties van de tegenstanders in ontvangst. De 0-5 was nog een magere afspiegeling van het vertoonde spel maar de uitblinker van deze morgen Frits Nijstad vond vier doelpunten en een assist persoonlijk een prima score. Met deze verdiende zege blijft VKW 2 op een keurige 2e plaatst staan. Aanstaande zondag treed het thuis aan tegen het op de laatste plaats staande Emmeloord 2 dat met 4-2 verloor van koploper Alcides. Aanvang wedstrijd 10.00 uur.