3 - 0

ST: Sneek Wit Zwart/Black Boys 2 (zon)

Hoofdklasse A

21 oktober 2018 10:00

Vandaag stond op sportpark De Perkenslag de thuiswedstrijd tegen SW Sneek op het programma. De ploeg van trainer Richard Douwes had de laatste twee wedstrijden verloren en waren dus gebrand op een goed resultaat. Trainer/coach Piening verloor vorige week met zijn ploeg onnodig van FVC en ook voor de blauw- witte brigade uit Westerbork was het dus zaak om de drie punten binnen te halen om zodoende aansluiting met de koplopers te houden. Piening begon met aanvoerder Bart Strijk,Gert v/d Veen,Remco Poort en Rinze Geuzinge op de bank. Scheidsrechter was vandaag de heer Patrick Roos uit Gasselte. Voor ongeveer vijftig toeschouwers floot hij om 10.00 uur voor aanvang van deze wedstrijd. In de 2e minuut was het al bijna raak voor VKW toen linksback Thijs Uineken met crosspass spits Mario Wielink wist te bereiken maar diens inzet verdween over de deklat van Sneeker doelman Bert Boddema. Het bleek uitstel van executie want nog geen twee minuten later was het wederom Uineken die door doelman Bjorn Blauw op de middenlijn werd aangespeeld. Uineken vond met een geweldige crosspass over zestig meter de geheel vrijstaande Frits Nijstad en diens voorzet werd door de geheel vrijstaande Wielink bij de 2e paal rustig binnengeschoven voor de 1-0. Dit was werkelijk een schoonheid van doelpunt waarbij uit vier directe passes de goal tot stand kwam. Na een kwartier was VKW opnieuw dichtbij een treffer maar de voorzet van rechtshalf Jerremy Weerts werd door Nijstad rakelings naast geschoten. SW

Sneek zette bitter weinig tegenover de druk van VKW en moest alle zeilen bijzetten om de Borkers van scoren af te houden. In de 22e minuut was het wederom Wielink, ditmaal met een kopbal, die doelman Boddema tot een uiterste krachtsinspanning dwong. De daarop volgende hoekschop van Weerts werd door de Sneeker doelman volledig verkeerd ingeschat en Nijstad was er als de kippen bij om met een halve omhaal de 2-0 op het scorebord te zetten. Rond het half uur kreeg de mee opgekomen Uineken nog een mogelijk maar zijn schot na een breedte pass van de sterk spelende Tim Baardink verdween voorlangs de goal en bleef het bij een 2-0 tussenstand. Toch viel er voor rust nog een doelpunt te noteren. In de 42e minuut mocht Uineken vanaf de linkerkant een hoekschop nemen en de geheel vrijstaande Jerremy Weerts zag dat zijn inzet, volgens de op de achterlijn geposteerde scheidsrechter, volledig de doellijn was gepasseerd. Met deze meevaller werd met een 3-0 ruststand de kleedkamers op gezocht. In de rust werden Uineken en Nijstad gewisseld en voor hen in de plaats kwamen Bart Strijk en Remco Poort. Strijk nam zijn vertrouwde positie als linksback in en Poort kwam naast Wielink in de spits te spelen.

VKW begon slecht aan de tweede helft en leed veelvuldig balverlies op het hobbelige hoofdveld. In de 53e minuut had zomaar de 3-1 kunnen vallen. Een inzet van Joey Huitema kon ternauwernood via de vingertoppen van doelman Blauw op de lat getikt worden. Wie dacht dat VKW hierdoor wakker

was geschud had het mis. De ploeg bleef grossieren in veelvuldig balverlies zonder dat SW Sneek hier optimaal gebruik van maakte. De ploeg van Douwes was dreigender als in de eerste helft zonder echter tot grote kansen te komen. Piening wisselde na een uur de tegenvallende Sybren Kool en voor hem in de plaatst kwam Gert v/d Veen. Ook Rinze Geuzinge mocht niet veel later zijn steentje bijdragen toen Arwolts Stevens na een stevige tackle op de enkels het strijdtoneel geblesseerd moest verlaten. VKW probeerde in de counter toe te slaan waarbij Wielink’s inzet werd gekeerd door Boddema en ook Weerts zag zijn schot voorlangs over de achterlijn verdwijnen. Het laatste wapenfeit in deze wedstrijd kwam opnieuw van Wielink maar ook deze keer verdween zijn inzet voorlangs het doel. De ruststand werd dus uiteindelijk ook de eindstand. Een goede eerste helft werd gevolgd door een matige tweede helft. Iedereen was het er wel over eens dat VKW uiteindelijk het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Door de nederlaag van Gomos 2 en de winst van Alcides 2 staat het op doelsaldo op een keurige tweede plaats met 12 punten uit vijf wedstrijden en maar drie punten minder dan de Meppelers. Volgende week gaat de equipe van Piening op bezoek bij het op de achtste plaats bivakerende Peize. De debutant in deze klasse hield aan de uitwedstrijd bij FVC een punt over en heeft nu 5uit 5.