4 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Postma, G.G.

Westerbork - VKW moest, net als vorig jaar, de 1e competitieronde aantreden tegen LAC Frisia uit Leeuwarden. Toen kwamen deze teams nog uit in de 2e klasse maar door een succesvolle nacompetitie promoveerden beide naar de 1e klasse.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Hennie Karsten die als lid en vrijwilliger veel betekend heeft voor VKW.

VKW begon sterk en zette de Friezen direct onder druk. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden echter de doelman van LAC Frisia redde bekwaam. In de 23e minuut was hij echter kansloos. Gerard Brouwer zette met een steekpass Frits Nijstad vrij voor de keeper. De nieuweling, overgekomen van Dwingeloo, speelde de keeper mooi uit en schoot de bal beheerst binnen.

In de 26e minuut kreeg dezelfde speler een unieke kans op de 2-0. Hij deed alles goed alleen schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal.

VKW creëerde de meeste kansen maar was niet effectief genoeg voor de goal. LAC Frisia bleef hierdoor in de wedstrijd en had in de 82e minuut de ultieme kans op de gelijkmaker. De goed keepende Martijn Mulder wist, door goed uitkomen, zijn doel dusdanig te verkleinen dat de spits van LAC Frisia niet kon scoren maar alleen de paal wist te raken.

Hierna kregen de Borkers nog voldoende kansen om de score uit te bouwen maar het bleef bij een verdiende 1-0 overwinning.

Al met al een prima start voor de Bos incasso brigade. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Wolvega op het programma.