Barca
- Real, Bayern - Dortmund, Ajax - PSV en Galatasaray - Fenerbace vallen allemaal in het niet vergeleken bij dit affiche.
VKW 4 VS Dedemsvaart 4 is de wedstrijd der wedstrijden.
De spanning
stijgt van minuut tot minuut en is om te snijden op sportpark De Perkenslag. De KNVB heeft 1 van zijn beste arbiters op deze wedstrijd gezet. Het uitvak zit tot de nok toe vol. Kortom: nervositeit alom.
Maar dit alles valt natuurlijk in het niet bij het nakende afscheid van onze eigen Johan Abbing. Daar is er maar één van. Westerbork was leeggelopen om deze godheid nog eenmaal te zien schitteren in het sterrenelftal van VKW, namelijk het 4e. Veel Westerborkers waren vrijdag al gearriveerd op het sportpark om maar niks te hoeven missen van dit afscheid. Speciale tenten zijn op het sportpark neergezet om al deze mensen op te vangen.

Zondagmorgen om 10:00 uur was het dan zo ver. De aftrap vond plaats op de middenstip.

Dedemsvaart kwam al snel op een 0-1. Vrij discutabel aangezien de assistent scheidrechter J. Vinkevlag  vrolijk stond te wapperen voor buitenspel met zijn gereedschap en pontificaal genegeerd werd door scheidsrechter Pomp.

Na dit akkefietje stond de Strijker-brigade op scherp en binnen een minuut stond het alweer gelijk. Melvin rondde een aanval over rechts af achter het standbeen. Dedemsvaart had het beste van het spel, maar tot aan de rust ging het redelijk gelijk op. Toen sloeg de tegenstander toe. Vlak voor en vlak na rust scoorde Dedemsvaart uit een vloeibare counter.

Tussen deze 2 goals werd het afscheidnemende feestvarken op eigen verzoek een publiekswissel gegund. Echter, de uitzinnige menigte kon dit niet aanschouwen daar de wissel in de kleedkamer plaats vond.

Nog 1 keer kwamen we terug toen Wesley scoorde na een mooie combinatie door het midden. De gebronsde middenvelder c.q. parel was enigszins onthutst door zijn eigen bekwaamheid.  Maar Dedemsvaart werd uiteindelijk toch verdiend kampioen doordat ze de 2-4 maakten.

20 minuten voor tijd vond de overigens zeer goed keepende Alco het welletjes en besloot zijn schouder uit de kom te halen zodat arbiter Pomp de wedstrijd kon affluiten. Dedemsvaart, Gefeliciteerd met het kampioenschap.

Maar door dit voorval kon het feestvarken niet op de schouders genomen worden en het verzoek is bij HODO neergelegd om donderdagavond een nieuwe poging  te wagen.