26-09-2020 - VKW JO10-2 vs FC Assen JO10-2

Wéér net niet 1 A-4.

Via een stuiterbal vanaf onze kersverse keeper Luuk een regelrechte-en-frontale-face-time-shot op de tegenstander…. Nu ja, de sfeer is gezet!

In navolging van deze openingsdans, kwam met een gefocuste actie vanuit Ruben vroeg in de wedstrijd de 1-0 voor VKW JO10-2. Een tegenaanval van de tegenstander (want dát is wat ze doen) stuitte op een innige verdediging vanuit Thom en Stijn. Echter bij een tweede aanval kwam de bal toch te dicht bij onze keeper die de bal gelukkig via een knie/hurk/sprong/landing/houding stopte in zijn baan richting het net. Snel snelde Jayden via de zijlijn naar voren om daar desalniettemin onverrichter zake van huiswaarts te moeten keren. In nog één van die krasse verdedigingsacties van Thom werd VKW behoed van een tegendoelpunt, en ook Luuk de keeper weerstond een nieuw schot middels een verfijnde opvoering van “de split”.

De bal was daarop uiteraard weer snel aan de andere kant waar in vereende krachten Jayden en Shadhushan (ter vervanging van Lars) de bal weliswaar kundig naar het doel, maar net niet in het doel kregen. De keeper van FC Assen schoot de bal van zich af, in de wachtende benen van Samuel en Stijn, waarop Samuel samen met Yaman de aanval openden. Alhoewel voorgaande niet in een nieuw doelpunt resulteerde, een nieuwe aanval deed dit wel. Want dankzij een welgemikt schot van Thom tussen diverse tegenstanders door, en een oplettende Jayden werd het 2-0. Yaman deed een nieuwe poging met een hink-stap-sprong-huppel-draai over en tussen de voeten van FC Assen door.

Dit alles resulteerde in een (on?)geordende kakofonie van diverse spelers van beide teams voor het doel van de tegenstander maar geen doelpunt. Shadhushan mocht het nog eens proberen via de zijlijn maar knalde de bal eveneens tegen de zijkant van het doel. Een prachtige redding van Ruben, een schot van Yaman, schot wederom van Ruben en het was zomaar ineens 3-0. Via weer een nieuwe stuiterbal van onze keeper tegen het gezicht van de tegenstander (“ja, want papa: daar ben ik goed in!”) kwam Yaman vanaf de zijlijn naar voren rennen en pakte de bal van de nog beduusde tegenspeler af en maakte de 4-0!

DeTweedeRondeDeTweedeRonde…..

Yaman weer over het middenveld recht op zijn doel af, Stijn (Yaman flankerende) verrichte een schot en het was 5-0. Yaman verzorgde daarop de 6-0. Een schot vanaf de zijlijn door FC Assen scheerde rakelings langs en tussen het achterhoofd van Thom en onze doelpaal in de handen van onze keeper. Enige consternatie op het thuisfront resulteerde in een bal van Samuel recht op de corpus van onze keeper. Het werd er daarop echter niet veel beter voor Luuk. De tegenstander stond meerdere malen toch iets te dicht in zijn persoonlijke ruimte waarbij zelfs de kleine teen van onze keeper niet werd ontzien toen er per abuis op werd gestaan. Misschien dat het kwam door deze persoonlijke touch, misschien door de toch wat toenemende zelfschatting, maar daar was uiteindelijk de onvermijdelijke 6-1. Ahhh…. Maar niets aan de hand! We staan alsnog voor…. Toch? 6-2.

Derhalve werd het toch nog even spannend voor de boys. Bij een vrije trap van FC Assen, waar enige gehakketak aan vooraf ging over wie het schot mocht maken, vloog de bal over onze heren heen recht op de neus van onze keeper. Zo heeft die er ook één terug! Middels een harde trap van één van de spelers van FC Assen werd Ruben getrakteerd op een nieuwe versie wenkbrauwen, geheel geprepareerd uit graspollen. Hierop had onze tegenspeler even vrij spel en denderde op Luuk af, die met een snoekduik, net iets te laat was voor de 6-3.

Aldus de eindstand in een leuke wedstrijd waar het team zichtbaar scherp had geacteerd. Een aardig staaltje teamplay waarbij iedereen enthousiast heeft bijgedragen. Alleen jammer dat ons – verder overigens geweldige – spelleider ons team met “FC Assen” aansprak, maar dat mag de sfeer niet bederven uiteraard! 😉

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!